Inför helgens matcher
Anna Wijk förväntas göra comeback som spelare motT
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

Topp 5: Lördagens hetaste matcher i allsvenskan

ANNONS

Lördagens höjdpunkter att se framemot i herrarnas och damernas näst högsta liga.

12.00 AIK–Tyresö Trollbäcken (Dam Östra)

I damallsvenskan spelas idag ett hett Stockholmsderby där Tyresö ligger lite sämre till i tabellen än vad AIK gör i dagsläget.AIK ligger mitt i tabellen och vill slå sig fri från kval neråt samtidigt som man kollar upp i tabellen och vill sikta mot att konkurrera med topplagen. Båda lagen har blandade resultat de senaste omgångarna och jag vågar garantera att det kommer bli ett hett derby då det görs upp om viktiga poäng. Dessutom ryktas det om att meriterade Anna Wijk gör comeback idag.

13.00 Sundsvall-Umeå City (Dam Norra)

Sundsvall är trea i tabellen och vill utmana RIG och IBK Dalen om kvalplats till SSL. Umeå City har inlett första halvan av säsongen aningen svagare och vill hålla nog gärna hålla sig från kval nedåt. Båda lagen har ganska liknande resultat mot topplagen, vilket gör att det finns allt att spela om i dagens match.

14.00 Lindome-Craftstaden (Dam Södra) 

Craftstaden som slutade på en fin placering ifjol har inlett årets säsong lite sämre och ligger i skrivande stund på en sjätte plats i allsvenskan södra. Lindome ligger delad serieledare med Växjö och har inlett säsongen betydligt starkare. Senast man möttes hemmaslog Craftstaden Lindome med 4-2. Det kommer med andra ord vara en match som blir mycket jämnare än vad tabellen visar.

14.00 Kalmarsund Ungdom-Fristad (Herr Södra)

Fristad har inte lyckats ta en enda poäng under de första tolv första matcherna. Kalmarsund har gått poänglösa under deras fyra senaste matcher och vill säkerligen ta tre poäng i dagens match mot Fristad. Senast lagen möttes blev det en jämn match där Kalmarsund slutligen kunde ta tre poäng.

15.00 Warberg-Lillån (Herr Södra)

En match som till en första anblick kan se väldigt ojämn ut. Lillån har däremot varit ett lag som tagit en del poäng på bortaplan under den senaste tiden. Det går inte att blunda för att Warberg är ett extremt hemmastarkt lag och kommer med stor sannolikhet att ta poäng i matchen, men trots detta kommer nog Lillån bjuda upp till ett hårt motstånd på bortaplan. 


TV: “Vi fick 24 000 kronor i stöd - plus 200 bollar"

Hur påverkas IBK Dalen ekonomiskt av att inte spela i SSL? Klubbdirektören Urban Karlsson ger en inblick.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Du kanske även vill läsa:
SSL-spelare klar för spel i allsvenskan
SSL-spelare klar för spel i allsvenskan
Vill värva Sam Madani: "Han är sugen"
Plus Vill värva Sam Madani: "Han är sugen"
Den här artikeln handlar om: