Rasbo vann mot Sandvikens AIK

Sandvikens AIK förlorade efter förlängning mot Rasbo

Sandvikens AIK lyckades inte ta hem segern Rasbo på bortaplan i division 1 västra Svealand herr utan föll efter förlängning. Matchen avgjordes först i förlängningen där Rasbo var starkast, och slutresultatet blev 5-4 (0-0, 2-0, 2-4, 1-0).

– En match med mycket adrenalin och närkamper och totalt 20 minuter i utvisningsbåset för båda lagen vilket gjorde att det var svårt att få flyt i spelet. Vi möter en formstarkt Rasbo och vi jagar i kapp i slutet och matchen går till sudden där vi går för 2 poäng. Matchen avgörs av en slumpstuds och bara gratulera Rasbo till extrapoängen. 2 träningsveckor väntar innan sista matchen innan jul borta mot Hagfors 16 december, kommenterade Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström.

Jonathan Andersson blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 2.57 in i förlängningen.

Den första perioden slutade 0–0. I andra perioden var Rasbo starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Jonathan Andersson i mitten av perioden. I tredje perioden var det Sandvikens AIK som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I förlängningen tog det 2.57 innan Rasbo avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Jonathan Andersson, framspelad av Rasmus Grönvik.

Förlusten var Sandvikens AIK:s andra uddamålsförlust.

Sandvikens AIK ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Rasbo är på andra plats.

Sandvikens AIK tar sig an Hagfors i nästa match borta lördag 16 december 17.00.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0