Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan

IBK Dalens enorma dominans i allsvenskan: "Bra kontroll"

ANNONS

Tillsammans har dam- och herrlaget tagit 54 poäng av 54 möjliga!

IBK Dalen har siktet tydligt inställt på att bli en SSL-klubb igen på dam- och herrsidan. Inför denna säsong i allsvenskan var man favorittippade, men har ändå överträffat förväntningarna. Efter nio spelade omgångar för både dam- och herrlaget har båda lagen tagit full pott, 27 poäng vardera.

På lördagen sattes man på prov i varsitt toppmöte och vann med klara siffror. Damerna släppte inte in ett enda mål när man besegrade RIG Umeå i seriefinalen med 6-0.

– Rolig match med högt tempo och tuffa närkamper. Vi är påkopplade direkt från start och får utdelning efter 3 minuter då vi gör 3 snabba mål. Andra perioden blir mer kamp men där vi fortsätter spela bra och gör 3 till mål. Vi fortsätter jobba på även i den tredje perioden och har lägen att göra några fler mål. Alltid roliga matcher mot RIG då det är två lag med stark fysisk, vilket gör att det blir ett högt tempo matchen igenom. Härligt med seger och tre poäng in på kontot, säger tränaren Caroline Stattin till Innebandymagazinet.

RIG Umeås tränare Torbjörn Sjögren:

– Idag förlorade vi mot ett riktigt bra IBK Dalen. De satte högsta fart redan från start och vi hade svårt att hänga med. De gick snabbt upp i en 3-0-ledning innan vi kom in lite bättre i matchen och skapade ett par bra lägen. Resten av matchen spelar vi bättre och skapar en del fina lägen. Dalens målvakt storspelar dock och vi lyckas inte få in bollen. Dalen är bättre än oss idag och vinner rättvist. Vi tar lärdom av denna match och ser fram emot returen till våren.

Herrarna lyckades i sin tur vinna med 5-1 mot den starka nykomlingen Sundsvall.

– Skönt att få revansch på Sundsvall efter förlusten mot dem i Svenska cupen. Jag tycker vi överlag gör en bra insats. Sundsvall är det lag som hittills testat oss mest försvarsmässigt, vilket är nyttigt för oss. Vi löser det dock bra idag och har rätt bra kontroll på matchen, säger herrlagets tränare Linn Lundström.


Highlights: Dalen-RIG Umeå 6-0

Tog nionde raka segern i seriefinalen i damernas norra allsvenska, se målen! Bilder: Innebandy.tv


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC

Du kanske även vill läsa:
Kan riva stjärnornas kontrakt: "Dags för gamlingarna att leverera"
Kan riva stjärnornas kontrakt: "Dags för gamlingarna att leverera"
Den här artikeln handlar om: