Gävle-Älvsjö 17.00
Foto: Adam Troy
Allsvenskan

Kan riva stjärnornas kontrakt: "Dags för gamlingarna att leverera"

ANNONS

Inför måstematchen - sätter press på äldre spelarna: "Att folks kontrakt ska rivas, det känns magstarkt"

På söndagseftermiddagen spelas en “bottenfinal”, jumbon mot nästjumbon, i herrarnas allsvenskan norra när Gävle tar emot Älvsjö. Gävle som förra säsongen spelade i SSL har bara tagit en poäng av 24 möjliga. Tränaren Viktor Matsenius meddelar att han har fortsatt förtroende att leda laget, men att det kan bli aktuellt med andra krisåtgärder.

– Om inte gamlingarna börjar leverera med sina bra avtal som de sitter på så kommer de i så fall klippas. I så fall börjar vi bygga långsiktigt på de som ska vara GGIK om tre-fyra år. Nu är det dags för gamlingarna att leverera, gör de inte det så släpper vi dem. Jag menar ingen hade räknat med att det skulle gå så här även om vi visste att det skulle bli en tuff inledning. Vi tror på vår plan men vi har en backup-plan. På det sättet känns det bra. Trots att det går som det går har många utvecklas. Det är de som redan är bra som inte levt upp till förväntningarna riktigt, säger Matsenius till Gefle Dagblad.

Billy Nilsson och Alexander Rudd, de två största stjärnorna i laget, ger nu sin syn på tränarens uttalande.

– Ja, det var mer än vad jag visste. Det jag kan säga är att jag håller med om att vi inte har levererat, han har rätt så. Ingen har levererat och det är högre krav på oss lite äldre, och vi har inte levt upp till förväntningarna men att kontrakten skulle rivas, det visste jag inte. Det har jag ingen kommentar till, säger Rudd till GD.

– Att folks kontrakt ska rivas, det känns magstarkt, om det inte är någon grund i det. Att inte prestera är ingen grundpelare i det. Att man inte passar in i ramarna kan dock vara en. Det måste vara något mer utanför. Kommer man på alla träningar och gör sitt bästa finns inga grunder att riva kontrakt mellan två parter, säger Nilsson.

Läs mer på Gefle Dagblad.


Highlights: Dalen-RIG Umeå 6-0

Tog nionde raka segern i seriefinalen i damernas norra allsvenska, se målen! Bilder: Innebandy.tv


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: IBF Borlänge avgjorde tät match mot Gävle GIK i tredje perioden Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK

Den här artikeln handlar om: