Torshälla IBK förlorade mot Ledberg

Ledberg fortsätter vinna – 7-3 mot Torshälla

3-7 (0-2, 2-2, 1-3) blev resultatet när Torshälla och Ledberg möttes i Stiga Sports Arena på lördagen. I och med detta har Ledberg fyra raka segrar i division 1 Mellersta herr.

Ledbergs assisterande tränare Henrik Gränsman kommenterade matchen:

– Vi fortsätter med mycket bra laginsatser. Även dagens vinst kommer av att alla kämpar och sliter för varandra. Vi lyckades bra med att stoppa Torshällas kontringar som vi pratade om före matchen. Offensivt är första linan mycket stark just nu. Tim Rosell är fortsatt mycket stabil. Lukas Persson bör nämnas för sin arbetsinsats. Även Leo Ojakangas höjer sig i dag och gör en mycket fin match. Matchens lirare blir vår målvakt Noel Björkeby.

Ledberg spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Sebastian Batshon, Tim Rosell och Lukas Persson. Torshälla reducerade dock till 1-3 genom Joakim Alfredsen efter 9.59 av perioden.

Ledberg ökade ledningen till 1-4, återigen genom Sebastian Batshon efter 12.56 i andra perioden.

Torshälla gjorde 2-4 genom Martin Hellfors med 4.1 kvar att spela av perioden. 11.38 in i tredje perioden slog Sebastian Batshon till återigen på pass av Ludvig Johansson och ökade ledningen för Ledberg.

12.30 in i perioden nätade Torshällas Marcus Skogsmo framspelad av Joakim Alfredsen och reducerade för Torshälla. Fler mål än så blev det inte för Torshälla.

Ledberg ökade ledningen till 3-6 med 2.60 kvar att spela genom Ludvig Johansson.

Ledberg punkterade matchen med ett 3-7-mål med 38 sekunder kvar att spela på nytt genom Lukas Persson framspelad av Ludvig Johansson. 3-7-målet blev matchens sista.

Ledbergs Sebastian Batshon stod för fem poäng, varav tre mål och Ludvig Johansson gjorde ett mål och tre assist. Joakim Alfredsen gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Torshälla.

I tabellen innebär det här att Ledberg nu ligger på sjunde plats. Torshälla är på elfte plats.

Nästa motstånd för Ledberg är Finspång. Lagen möts fredag 1 december 19.30 i Linköpings Sporthall.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare Ledberg släppte in fyra mål i tredje perioden – föll stort mot Skövde