Hagunda-Mullsjö 16.00
Foto: Adam Troy
SSL (Herr)

Fyndvärvningen från division 1: "Svårare i SSL - men också enklare"

ANNONS

26-åringen har fått sitt stora SSL-genombrott - i moderklubben.

Rightfattade backen Alexander Spinord spelar sin första SSL-säsong i karriären som 26-åring. Förra helgen var han stekhet när han gjorde tre mål och en assist, och Hagunda tog två poäng borta mot Team Thorengruppen.

– Ja, det var ju skitkul, jätteroligt. Sist jag gjorde fyra poäng i en match kan jag inte ens komma ihåg. Jag har definitivt inte gjort hattrick sedan divison 1 heller. Det är bara en bonus såklart, det viktigaste var att vinna
matchen. Det var det som var roligast. Extra viktigt att ta de två poängen när både Karlstad och Helsingborg också vann sina matcher.

– Det är jättekul, jag känner väldigt starkt för Hagunda. Jag kommer ju ifrån deras upptagningsområde. Jag har typ aldrig spelat i A-laget innan, utan i mina juniorår. Det blev ett år i divison 1 och sen på lån i allsvenskan några matcher. Så att nu få göra det på riktigt och spela i SSL, det är fantastiskt kul.

Du blev utsedd till den hetaste spelaren i veckan, hur känns det?
– Jag såg det, de taggade mig på Instagram. Jag fattade ingenting. Först tänkte jag om de hade kollat, någon måste varit hetare än mig i veckan, tänkte jag. Men det var ju jätteroligt. Framför allt har jag börjat ta innebandy på ett stort allvar som jag inte gjort innan. Det blir roligt att få ett kvitto på att man gjort något bra. Någon pangade in fem bollar och kom inte etta, det är ju otroligt. Jag hade tur att kunna göra tre mål.

Ni möter Mullsjö idag, hur går tankarna inför den matchen?
– Skitroligt att spela i IFU Arena inför Hagundapubliken, mycket roligare än att spela bortamatcher, tycker jag. Vi vill vinna matchen och tänker ta vår första trepoängare också.

Hur ser du på din start i SSL?
– Jag ser ju såklart bra på det. Det känns konstigt att jag är fyra i backarnas poängliga. Det känns inte som jag
producerat tillräckligt bra. Visst, den senaste matchen gjorde jag ju som sagt poäng så det måste skjuta upp mig ganska långt. Det känns verkligen inte som jag har varit tillräckligt bra för att ligga fyra i backarnas poängliga, det är väl senaste matchen jag känt att det var en bra match, i vissa delar av de tidigare matcherna finns det mycket mer att hämta. 

– Om någon hade sagt till mig i förhand att jag efter nio omgångar skulle ha elva poäng och ligga på 40:e plats i poängligan hade jag sagt ”tack, jättegärna”. Det är roligt allting, framför allt att spela innebandy igen. Nu spelar man ju innebandy på riktigt och tar det på allvar, vilket blir roligare.

Hur stor är temposkillnaden?
– Det är enorm skillnad. Det är ju på ett sätt svårare att spela SSL men det är också enklare, för att man har en annan trygghet hos sina lagkamrater. Det är en jätteskillnad mot divison 1.


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Du kanske även vill läsa:
Veckomagasinet: Framtiden är här!
Veckomagasinet: Framtiden är här!
Den här artikeln handlar om: