Järfälla Bele förlorade mot Visby IBK

Bortasegern mot Järfälla Bele förlänger sviten för Visby

Visby är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Järfälla Bele borta i Jakobsbergs Sporthall på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 1-7 (0-1, 1-1, 0-5) innebär att Visby nu har åtta segrar i följd i Allsvenskan norra herr.

Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg kommenterade matchen:

– En match med mycket känslor mellan 2 lag som mötts många gånger senaste säsongerna. Tycker segern var rättvis och vi visar återigen styrka i sista perioden och kör över Järfälla Bele. Segertåget rullar vidare och vi blickar framåt mot Gävle hemma i Ica Maxi Arena nästa söndag.

Visby tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Linus Sjögren på pass av Wilmer Viinamäki. Efter 9.43 i andra perioden slog Philip Blyberg till, framspelad av Oscar Kristensen och kvitterade för Järfälla Bele.

Visbys Eddie Nissen-Sandberg gjorde 1-2 efter 16.37 på pass av Kim Ganevik.

I tredje perioden var Visby starkast och gick från 1-2 till 1-7 genom mål av Oscar Magnusson, Markus Jovic, Eddie Nissen-Sandberg, Jesper Lagemyr och Anders Skoog och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.8 kvar att spela.

Visbys Markus Jovic stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Visby ligger på andra plats i tabellen, och Järfälla Bele är på åttonde plats.

Visby tar sig an Gävle GIK i nästa match hemma söndag 3 december 17.00.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele