Herr1an

EXTRA: Herr1an-spelare stängs av i tio matcher

ANNONS

Får hård dom efter överfallet: "Ett fullständigt oacceptabelt beteende och respektlöst."

Mötet mellan Timrå och Härnösand i Herr1an Norrland, som spelades den 1 november, fick ett tråkigt efterspel. Timrå vann matchen med 6-5 efter förlängning, men det som skedde under matchen skulle dock hamna i skuggan av det som hände efteråt.

Efter slutsignalen så blev Daniel Sjöblom i Timrå attackerad av en Härnösandspelare, som slog ner Sjöblom med sin klubba.

Händelsen anmäldes till svenska innebandyförbundet och nu har Härnösandspelaren fått sin dom: Sundsvalls Tidning rapporterat att han blir avstängd i tio matcher. Han har fått stå över två matcher under utredningstiden och blir nu avstängd i åtta matcher till.

Juridiska nämnden skriver följande i sitt beslut:

"Situationen inleds med att Härnösandsspelaren kastar sin klubba med kraft in i väggen. Enligt JN framgår vidare av filmsekvensen och uppgifterna i anmälan att Härnösandsspelaren med kraft använder sin klubba som ett tillhygge och slår en motspelare med kraft över nacken/bakhuvudet. Det är ett fullständigt oacceptabelt beteende och respektlöst.

Härnösandsspelarens invändning att det skett efter ett hån fråntar inte honom från ansvar och är inte en beaktansvärd provokation. Det måste vara alldeles uppenbart att användandet av klubban som ett tillhygge på detta sätt är förknippat med en mycket stor skaderisk. Det är även tydligt av filmsekvensen att slaget inneburit smärta för motspelaren. Vidare framgår att Härnösandsspelaren därefter är inblandad i ett handgemäng, som slutar först när båda spelarna ligger på golvet och domarna samt andra avbryter situationen. Förseelserna är bestraffningsbara och bör leda till en kännbar avstängning"

Enligt Sundsvalls Tidning så säger Härnösandsspelaren följande efter sin dom:

"Jag förstår att detta beteende inte är acceptabelt på en innebandyplan och jag förstår att jag inte får reagera som jag gjorde trots gällande omständigheter"


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen 2 kryssade hemma mot Härnösand Storseger för Timrå borta mot Jemtland IBF Dalens fina svit håller i sig efter 7-5 mot Härnösand Tredje perioden avgörande när Timrå föll mot Vattjom Härnösand vann med 8-7 borta mot Jemtland

Den här artikeln handlar om: