extra
Foto: innebandy.tv
Herrettan

Skandal i Herr1an-matchen: "Då kommer jag polisanmäla"

ANNONS

En spelare i Härnösand stod för ett överfall i matchen mot Timrå.

I onsdags vann Timrå IBC mot IBK Härnösand i Herr1an Norrland, dettra med 6-5 efter förlängning. Det som skedde under matchen skulle dock hamna i skuggan av det som hände efteråt.

Sundsvall Tidning skriver att en spelare i Härnösand hoppade in i avbytarbåset och kastade sin klubba in i väggen. Daniel Sjöblom i Timrå sa då, enligt egen utsago, att det var onödigt att kasta klubban på det där sättet eftersom den kan träffa vem som helst. 

Spelaren som kastade klubban attackerade därefter Sjöblom med ett klubbrapp. Sjöblom föll mot golvet och tumult uppstod. 

– Jag är lite öm i bakhuvudet. Jag slocknade till lite, men jag verkar inte ha fått någon hjärnskakning. Jag har inte mått dåligt i alla fall. Efteråt var bulan ganska stor och det var av smällen, inte hur jag landade efteråt, säger Daniel Sjöblom till Sundsvalls Tidning.

Härnösandsspelaren ger sin syn på händelsen

Sundsvalls Tidning skriver att Timrå nu kommer att skicka in en anmälan till Innebandyförbundet och Sjöblom själv vill ta ärendet vidare.

– Om inte klubben gör en polisanmälan kommer jag att göra det, det här är inte acceptabelt.

Härnösandsspelaren berättar hur han ser på det som hände:

– Det blir svart för mig, de vet väl om att jag är het och de är på mig hela matchen. Jag gick i fällan och när de gjorde mål borde jag ha suttit kvar på bänken. Han kommer upp i ansiktet och säger något som jag inte vill återberätta. Då rappar jag honom i ryggslutet. Det är fel, det vet jag, säger han till Sundsvalls Tidning.

– Det är såklart ingen bra känsla. Jag gjorde fel och jag står för det, det blir väl någon avstängning och det får jag ta. Jag har tränat upp mig för att motstå sånt här, men det här var en svag stund för mig som innebandyspelare. Det blev fel, säger han.


Bilder och videoklipp: Michael Östlund, 1971-2023

Innebandylegendaren har somnat in, 52 år gammal. Så här minns vi Micke.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: