Foto: Per Wiklund
Allsvenskan (Dam)

Unga debutanter hyllas i Partilles succéstart

ANNONS

Sju raka vinster - tränaren lyfter fram unga spelare: "Då blir man glad som tränare"

Hovslätt går som tåget på herrsidan med sju raka vinster i allsvenskan södra och full pott (21) i poäng. Motsvarande lag på damsidan i allsvenskan är Partille.

Inför säsongen tippades Partille på fjärde plats i allsvenskan södra av Innebandymagazinets expert Christian Svensson. Men med 39-19 i målskillnad har laget övertygat enormt och ligger nu fyra poäng före förhandsfavoriten Jönköping. Ibland har segrarna visserligen varit med väldigt knapp marginal, men man har hittills alltid hittat en väg att vinna.

Senast var borta mot Fristad igår där man segrade med 5-2. Ett stort glädjeämne var att unga spelare visade framfötterna.

– Det var en tuff bortamatch som var ganska fysisk men vi vinner rättvist med 5-2. Roligt var att debutanten Karolina Lindeberg (född -06) fick göra sitt första allsvenska mål, det fick även Alicia De Melo Boric (född -07) göra i sin andra allsvenska match, säger tränaren Robert Bodén till Innebandymagazinet.

Både Lindeberg och De Melo Boric spelade dessutom i förstafemman.
– Man blir glad som tränare när så unga spelare tar för sig, tillägger Bodén.

Ett Umeålag väntas också ta plats i Hovslätts och Partilles ”7-vinstklubb” ikväll. Vid en förväntad seger mot IBF Dalen går IBK Dalen också upp på en 7:a i vinstkolumnen i näst högsta divisionen. 


TV: Därför är Galante petad i landslaget

"Det ligger honom i fatet" - förbundskaptenen Thomas Brottman om varför Casper Backby och Alexander Galante Carlström inte är uttagna till Euro Floorball Tour.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Partille D1 avgjorde tät match mot Fristad i tredje perioden

Den här artikeln handlar om: