HOVSLÄTTS MÄKTIGA SEGERRAD
Foto: Marcus Vilson/Hovslätt Media
Allsvenskan södra

Sjunde (!) raka vinsten för Hovslätt: "Hårt jobb ligger bakom"

ANNONS

Max Gustafsson delar med sig av tankar om gårdagens vinst mot Lerum och det hårda arbetet som ligger bakom framgången.

Hovslätt besegrade igår Lerum på bortaplan med 8-5 i allsvenskan södra och visar att de är laget att slå efter en raketstart på säsongen med 21 poäng efter 7 spelade matcher.

– En oerhört svårspelad match där Lerum gör en stark prestation, det tar en stund för oss att jobba oss in i fighten men vi står för en stark arbetsinsats i en tuff match och tre sjukt sköna poäng, säger Hovslätts tränare Max Gustafsson till Innebandymagazinet och berättar vidare om förberedelserna inför matchen och vad det är som gör att de lyckas:

– Jag upplever att vi alltid förbereder oss likadant med tydlig genomgång av motstånd, vad de är bra på och hur vi kan såra dem. Gårdagen var som nämnt en tuff match, vi kom åt dem på vissa aspekter och de gör det bra i vissa aspekter, man märker att det är två lag som vill spela med sin identitet. Vi har ett grundspel som gör att vi är starka adderat med spelare som kliver fram och alltid gör det för varandra med hårda jobbet som grund.

Ni har inlett säsongen med sju raka vinster, vad ser du som nyckelfaktorer till framgången?

– Jag tror att vi först och främst har varit och är ödmjuka inför uppgiften och förstår allvaret, vi har en fin grupp människor som jobbar för varandra dag in och dag ut och uppoffrar privatliv för att få ihop det. Vi har ett starkt grundspel som gör oss starka över tid och som vi har byggt över tid, ett spel som ska bygga individens utveckling. Även om det såklart är tidigt att säga något, det är efter 22 omgångar som det avgörs och det har bara gått sju omgångar.

Max beskriver att de är en förening med lite resurser som jobbar väldigt hårt, därav betyder framgången mycket för alla runt omkring klubben:

– Jag tror att vi ser oss själva som grabbarna från orten, inte så glamouröst, hårt jobb ligger bakom allt vi gör. Vi är inte laget som har bäst förutsättningar utan har små resurser och gör allt vi kan utifrån det.

Highlights från Lerum-Hovslätt i klippet nedan.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum

Du kanske även vill läsa:
Succémålvakten öppnar för nytt lag: "Finns fortfarande kvalitet"
Plus Succémålvakten öppnar för nytt lag: "Finns fortfarande kvalitet"
Unga debutanter hyllas i Partilles succéstart
Unga debutanter hyllas i Partilles succéstart
Den här artikeln handlar om: