LÖRDAGENS SSL HERR
Artikelfoto: Per Wiklund/Expressen
SSL (Herr)

Hyllningen efter AIK-segern: "Världsklass"

ANNONS

"Hade han gjort ett mål till hade han fått ledigt nästa vecka"

AIK har verkligen fått igång sina hajpade nyförvärv från allsvenskan. Sam Madani och Helmer Hernegran var högst inblandade i att laget från Solna kunde ta tre tunga poäng borta mot Karlstad med slutresultatet 6-5, efter ett sent avgörande mål när Madani serverade Liam Åström med drygt en minut kvar.

Åström stod för ett hattrick och gjorde även en assist. Fyra poäng (1+3) gjorde också Sam Madani.

– Vi växlar upp i sista perioden och vinner en tät match. Det var en bra inramning och skönt att vinna. Hernegran visade att han är en center av världsklass i den tredje perioden. Sam Madani ger och tar. Hade han gjort ett mål till hade han fått ledigt nästa vecka, säger AIK:s tränare Magnus Jäderlund till Innebandymagazinet.

För Karlstad var detta sjunde raka förlusten, värmlänningarna har inte vunnit sedan premiären hemma mot Helsingborg.

Se highlights i klippet ovan!

***

Kalmarsund lyckades inte följa upp den imponerande vinsten mot Falun med en ny triumf när man gästade Linköping på lördagen. Östgötarna vann med hela 10-4, efter att ha vunnit tredje perioden med 5-1. Men det var inte bara slutronden som var dyster för smålänningarna.

– Nej, det är snarare i första perioden när vi inte var på banan i defensiven och ger Linköping 4-0 på ingenting som det rinner ifrån oss. Vi ger bort matchen fullständigt till Linköping idag som varken behöver vara bra eller kämpa särskilt mycket för det. Därifrån får de en alldeles för bekväm ledning som vi aldrig är riktigt nära att vända på, säger Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson till Innebandymagazinet.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Du kanske även vill läsa:
Växjö först att ta tre poäng mot Storvreta
Växjö först att ta tre poäng mot Storvreta
Dubbel mardröm för Växjö - trots vinsten mot Storvreta
Dubbel mardröm för Växjö - trots vinsten mot Storvreta
Den här artikeln handlar om: