IBF Västerås förlorade mot Ledberg

Sebastian Batshon det stora utropstecknet när Ledberg slog IBF Västerås

Ledberg besegrade IBF Västerås borta i division 1 Mellersta herr med 8-7 (3-2, 3-4, 1-1, 1-0) efter förlängning. Men mycket av snacket handlade om Sebastian Batshon – som gjorde hela fem mål.

– Väldigt skön seger som vi tycker att vi förtjänade. Bra spel över lag i dag med extra plus till första 5an. Vi har två spelare som bör nämnas. Sebastian Batshon med sina viktiga mål och Ludvig Johansson som blir matchens lirare. Efter en knackig start på serien är det skönt att spelet börjar falla på plats. Glädjande att det vi fokuserar träningen ger resultat och tajmingen blir bättre, kommenterade Ledbergs assisterande tränare Henrik Gränsman efter matchen.

IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson tyckte så här om matchen:

– En sömnig tillställning. Ledberg vill vinna mer än oss idag och vi ger dem möjligheten.

Sebastian Batshon slog till 4.44 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 8-7-mål.

I första perioden var det Ledberg som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

IBF Västerås hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 6-6.

Ledberg gjorde 6-7 genom Per Andersson efter 5.45 i tredje perioden.

IBF Västerås kvitterade till 7-7 genom Oscar Olofsson efter 7.32 av matchen. I förlängningen tog det 4.44 innan Ledberg avgjorde till 7-8. Matchvinnare för bortalaget blev Sebastian Batshon, framspelad av Filip Eklund Bona.

Sebastian Batshon gjorde fem mål för Ledberg och Leo Ojakangas gjorde ett mål och två assist.

Det här var IBF Västerås tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att IBF Västerås är kvar på sjätte plats, och Ledberg stannar på tionde plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 4 november. Då möter IBF Västerås Finspång i Mälarenergi Arena 12.30. Ledberg tar sig an Skövde hemma 13.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare