Runsten förlorade mot Alunda IBF

Runsten besegrade på hemmaplan av Alunda

Runsten förlorade på hemmaplan i division 1 västra Svealand herr mot Alunda, med 3-4 (2-1, 1-1, 0-2).

– Tung torsk! Känns konstigt att vi förlorar den här matchen. Speciellt då vi känns stabil stora delar av matchen och gör en bra match. Men från ingenstans bjuder vi på några dumma situationer som leder till baklänges mål. Och tyvärr missar vi några fina lägen som borde vara mål. Men så är det ibland... Bara ladda om nu, för i veckan väntar två nya matcher. Finns inte tid för besvikelser. Bara tid för hårt jobb och förbereda sig för nästa uppgift, tyckte Runstens tränare Johan Haglund, efter matchen.

Segermålet för Alunda stod Gabriel Eriksson för 15.25 in i tredje perioden.

Runsten började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 0 sekunder slog Herman Svensson till på pass av Elias Vestmark.

Runsten ökade ledningen till 2-0 efter 15.03, när Leo Brodin fick träff framspelad av Jesper Persson.

Efter 18.39 i första perioden slog Samuel Ek till, på pass av Hampus Andersson och reducerade åt Alunda.

Alunda kvitterade till 2-2 efter 20.46, när Filip Dahl hittade rätt framspelad av Gabriel Eriksson.

Efter 4.55 i andra perioden nätade Love Ericsson, framspelad av Leo Brodin och gav Runsten ledningen. 12.19 in i tredje perioden nätade Alundas Filip Dahl återigen på pass av Samuel Ek och kvitterade för Alunda.

Efter 15.25 slog Gabriel Eriksson till och avgjorde matchen. Därmed hade Alunda vänt matchen.

Runsten har två vinster och tre förluster och 21–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Alunda har fyra vinster och en oavgjord och 27–18 i målskillnad. Det här var Runstens andra uddamålsförlust den här säsongen.

Runsten har nu sju poäng och Alunda har tolv poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

Nästa motstånd för Runsten är IBK Hudik. Lagen möts onsdag 25 oktober 20.00 i OilQuick Arena.

Matchrapporter: Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge