Foton: Per Wiklund
SSL (Dam)
Berglinds kalla & heta: "Hon är den hetaste av de hetaste"
ANNONS

Experten: "Det här håller inte - måste ta tag i sig själva"

Andreas Berglind, som utsågs till årets tränare i SSL förra säsongen, har en expertroll på Innebandymagazinet 2023/24 med återkommande analyser om högsta och näst högsta divisionen på damsidan där han utser omgångens kallaste och hetaste.

Kalla

3) Åkersberga IBF:s coacher! Ja, man möter världens bästa lag i TG och troligen kommer man förlora denna match, men att visa laget det innan och slänga in spelare som inte har spelat en sekund och starta matchen med sin andramålvakt gillar jag inte för då visar man laget redan innan att det är kört och det är brist på ledarskap. Jag tycker att man måste visa laget att man kommer att gå för det i varje match och tittar man på samma match förra året så så stod det 3-4 med endast tre och en halv minut kvar. Plus att Åkersberga innan missar ett friläge till att kunna göra 4-4. Så enligt mig måste man gå för att vinna matcher.

2) Karlstad IBF. Man har ledningen matchen igenom, man behöver vinna denna typ av matcher, men vad händer? Jo, man har ledningen med 2-0, 4-2 och 5-4 inför den sista perioden men tappar allt och Kalmarsund vinner matchen. Här måste Karlstad fortsätta spela det bra spelet som de faktiskt hade i denna match i tre perioder och som det här laget kan, och som är betydligt bättre nu med sina fina förstärkningar som kommer att göra att Karlstad kommer att vara kvar i SSL efter denna säsong, tror jag.

1) KAIS Mora. Man kan inte förlora denna typen av matcher om man ska vara kvar och man måste göra en egen serie med lagen; Karlstad, Warberg, KAIS Mora, Lockerud och Ackers, och komma sämst trea i denna serie om man vill vara kvar. För det här håller inte och man arbetar med en bakplansrörelse match efter match men saknar lite i kvaliteten hos backarna i sitt lag för att det ska bli tempo och få precisa passningar. För mig är backarna lagets första anfallare. Nu måste man ta tag i sig själva och vinna rätt matcher och coacha mycket hårdare i dessa matcher.

 

Heta

3) Match i matchen om årets rookie 2023/2024 mellan Ellen Lundin och Dominika Buczek där båda spelarna var väldigt bra denna omgång. Jag visste att Dominika Buczek var bra, men kanske inte så här bra, då hon är Kalmarsunds klart bästa spelare och var tongivande i denna match och som gjorde att Kalmarsund vann. För mig är hon årets rookie redan nu då hon betyder mer för sitt lag än vad Ellen Lundin gör (ja, lite orättvist är det).

2) FBC Kalmarsund som tar sin första trepoängare i en mycket jämn och sevärd match att titta på där jag också hade kunnat ha dem med på kalla-listan, då man har Matilda Sjödin i denna match på backen? Men vinner man de här måste-matcherna och tar sina första tre poäng så är man med på listan.

1) Toppspelarna i svensk innebandy just nu som gör vad de vill där ute på planen och är flera dimensioner bättre än sin omgivning, med Wilma Johansson som är tillbaka med besked och ger Rönnby några dimensioner till i deras spel och gör också ett grymt snyggt mål. Vi har Klara Loneberg i Pixbo som svävar förbi sina motståndare, sen kan man ju räkna upp varje spelare i TG, men denna omgång och som alltid är Maja Wiström som två spelare på planen. Men den bästa just nu som aldrig sett bättre ut och som betyder så otroligt mycket för sitt lag och som i denna omgången gjorde helt fantastiska prestationer och två helt sjukt vackra mål av sina tre mål, den hetaste av de hetaste är Ellen Bäckstedt.


TV: Hyllar talangerna i Pixbo - "Det är jag mest förvånad över"

"Han gillar när det käftas" - Pixbos kapten Gustav Fritzell om 05-födda supertalangerna.


 

 

 

Du kanske även vill läsa:
Berglinds kalla & heta: "Sitter bara på huk och gör ingenting"
Berglinds kalla & heta: "Sitter bara på huk och gör ingenting"
Berglinds kalla & heta: ”Det sämsta beslutet under denna omgång”
Berglinds kalla & heta: ”Det sämsta beslutet under denna omgång”
Den här artikeln handlar om: