Foto: Jörgen Frisk & Per Wiklund
SSL (Dam)
Berglinds kalla & heta: "Sitter bara på huk och gör ingenting"
ANNONS

☑ Hetaste: "Årets mål redan nu" ☑ Kallaste: "Herregud"

Andreas Berglind, som utsågs till årets tränare i SSL förra säsongen, har en expertroll på Innebandymagazinet 2023/24 med återkommande analyser om högsta och näst högsta divisionen på damsidan där han utser omgångens kallaste och hetaste.

Kalla

3) FBC Kalmarsund som endast har tagit en poäng på fem matcher. Visst att man har mött lag som Thorengruppen, Rönnby, Falun och Endre som är väldigt bra lag, men kom ihåg att Falun endast har vunnit två matcher och att ett av dessa är mot ett bottenlag, och den andra mot just Kalmarsund. Ett Rönnby som har vunnit tre matcher och två av dessa är mot bottenlagen och sedan mot just  Kalmarsund. Nu tror jag att Kalmarsund kommer att komma här på slutet men jag hade högre förväntningar då jag hade dem på en sjätteplats i mitt tips. Men som sagt, det är långt kvar.

2) IBF Falun. Man pratar om att gå längre i år och att nå en SM-final. Då kan man inte förlora med hela 14-2 mot TG och hela 7-3 hemma mot Pixbo som är något av lagen att slå på vägen till en SM-final. Efter att man nu förlorar hemma mot IBK Lund så tror jag nog Lund har större chanser att gå längre än vad Falun kommer att göra då man endast mäktat med att slå KAIS Mora hemma med 5-2 och Kalmarsund borta i en jämn match.

1) KAIS Moras ledarstab. Herregud. Jag tittade på denna match och ser som vanligt två ledare sitta på huk och titta på matchen. Det är helt okej om man har en välfungerande maskin som vet vad man ska göra. Men laget KAIS Mora har inte en maskin som bara går ut där alla vet vad de ska göra. Nej, Mora är ett hyfsat ungt lag som kommer senast från Allsvenskan och nu ska spela i SSL och då behöver laget hjälp med vad man ska göra.

Sen att man inte gör några förändringar i spelet eller i kedjorna… och det hade man verkligen behövt göra i andra perioden då man släpper in tre mål på tre minuter… och ingen time out? Ingen förändring i spelet? Ingen förändring på kedjorna, utan man sitter bara på huk och gör ingenting. I en måste-match hemma mot en av de värsta rivalerna i serien och förlorar med 1-6. Detta håller inte och här måste man aktivt coacha tjejerna och också läsa på motståndarna. I den här matchen vet nog alla tränare i serien att ”Ackers” målvakt tar alla skott utifrån och vad gör KAIS Mora? Jo, skjuter alla skott utifrån och inte en enda sidledsförflyttning.

 

Heta

3) Åkersberga. Man vinner måste-matchen borta mot KAIS Mora med hela 6-1 och roligt att få se ”Ackers” bästa back Ellen Sjöström göra 1-0-målet genom en snygg coast to coast. Målvakten Maja Grusell var bra igen som vanligt likt lagets bästa spelare i Isabel Balzano.

2) IBK Lund. Ja, man är i toppen för att stanna då man vinner igen och det borta mot Falun och man gör det rättvist. Roligt att min junior som jag lyfte upp till damlaget i Johanna Spetz fick göra en grym match igen och två poäng. Men Ella Hammer 2+0 och Anna Nilsson 1+1 tillsammans med målvakten för dagen Lemka Remesova var bäst på plan.

1) Alexandra Terner och hennes 2-4-mål 14.32 in i andra perioden är årets mål redan nu och det sjuka är att det inte är någon tillfällighet då hon har gjort likadant mål tidigare.

VIDEO: Se Terners mål nedan.

Matchrapporter: Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala Målfest när Kais Mora besegrade Hälsinggården i Lugnet

Den här artikeln handlar om: