kalmarsund-helsingborg 8-4
Artikelfoto: Expressen och Bejto Demiri
SSL (Herr)

Haglunds anklagelse: "Då brinner jag av, blir skogstokig"

ANNONS

Kalmarsundsstjärnan uttalar sig om bråket som uppstod vid Helsingborgsbänken: "Sätter en penna i magen på mig"

Det uppstod heta känslor i gårdagens SSL-match mellan Kalmarsund och Helsingborg, som de förstnämnda vann med 8-4.

Åtta minuter in i slutperioden så åker Kalmarsunds Kevin Haglund på ett lindrigt matchstraff för handgemäng, detta efter en situation med bortalagets Fredi Peterson där den senare fick två minuters utvisning. Även Hampus Nelson visades ut i samma veva, han drog på sig en 2+2:a.

Dramat tog inte slut där. När Haglund ska lämna planen och bege sig in i omklädningsrummet så stannar han till vid Helsingborgs bänk. Du kan se händelseförloppet i spelaren ovan.

– Jag hamnar i deras bås. De börjar skrika och Emil (Lindström, tränare i Helsingborg), deras huvudtränare frågar mig vad det är frågan om. Då går jag emot honom för jag inte fattade vad han sa. När jag gick emot Emil så kommer deras assisterande tränare och sätter en penna i magen på mig. Då brann det av helt, säger Haglund till Ölandsbladet som var först att rapportera om händelsen.

“Domarna tycker jag agerade helt rätt”

Det är Alexander Nede som är assisterande tränare i Helsingborg. Nede har gjort många säsonger som spelare hos skåningarna där han utmärkte sig med sina zorrofinter, men också för att han är den fjärde mest utvisade spelare i Superligans historia.

– Han hugger mig i magen med en penna. Då brinner jag av, blir skogstokig. Sedan blir jag stoppad innan jag hinner fram. Det är tur att Anton Nilsson kom emellan, säger Haglund sen till Expressen.

Alexander Nede ger sin bild av situationen.

– Jag står på min sida av båset. Han kommer in och vill slåss. Jag vet inte vad som händer. Jag har mina händer där jag ska ha dem. Han är där han inte ska vara. Det är väl det, säger Nede till Expressen.

Det ska finnas en bild på ett rött märke på Haglunds mage, enligt Expressen, men Nede fortsätter förneka anklagelsen.

– Jag pratade med domaren efteråt. De tycker jag agerade helt rätt. Det var inte vi som var utanför vårt läge.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: