#33 är tillbaka i Gävle igen
Foto: Tomas Brandt Wangel
#IB24SILLY

Allsvenskt lag förstärker inför seriepremiären

ANNONS

Med fem dagar kvar till seriepremiären tar Gävle in en mycket rutinerad spelare med mängder av säsonger i Allsvenskan och två i SSL.

Gävle åkte som bekant ur SSL förra säsongen och med en dryg månad kvar kvar till seriepremiären åkte laget på en ny kalldusch när backstjärnan Erik Söderström valde att lämna laget för Dalens SSL-satsning. Men med fem dagar kvar till premiären så presenterar Gävle en ersättare för Söderström och det är inte vilken ersättare som helst.  

Utan man har lyckats övertala rutinerade Marcus Persson som la upp klubban på hyllan efter fjolårets säsong. 29-åringen har spelat åtta säsonger i Allsvenskan varav de fyra första i KAIS Mora och de fyra senaste i Gävle. Han har även spelat en säsong i SSL tidigare med Mora. Ifjol stod han för 11 poäng i SSL på 25 matcher.

– Gävle GIK drabbades av ett sent avhopp då rutinerade backen Erik Söderström valde att spela för IBK Dalen i Umeå. Klubben har sedan dess försökt hitta en ersättare och nu fanns till slut lösningen på hemmaplan. 29 årige Marcus Persson var under förra säsongen en av lagets bästa backar med massor av rutin, skriver laget på sin hemsida

Innebandymagazinets redaktör Victor Westlund släpper idag sin slutgiltiga tippning av hur Allsvenskan Norra kommer sluta. Den kan du tjuvläsa redan nu här.  

Gävle GIK

Klara in:

Anton Loklint, back (Rasbo)

Lucas Arvidsson, forward (Falun Utveckling 2)

Rasmus Arvidsson, forward (comeback)

Viktor Matsenius, tränare (Telges damer)

Oliver Bäcklin, forward (Zug, Schweiz)

Magnus Johansson, assisterande tränare

Christian Byman, assisterande tränare

Gustaf Åström, målvakt (Sirius Herr2an)

Klara ut:

Simon Cederström, forward (Falun)

Eric Sjöstrand, center (Sandviken)

Alexander Lindh, forward (Jönköping)

Erik Söderström, back (Dalen)


TV: Stjärnans oväntade tips - Hagunda till slutspel

Chocken efter tippningen: "Är du skyldig någon i laget pengar?"


 

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: