#ib24silly
Foto: Tomas Brandt Wangel
#IB24SILLY

Dalen värvar SSL-meriterad back från konkurrenten

ANNONS

Gör sin första backvärvning till nästa säsong: "Känns som en extremt professionell klubb"

Dalen har efter uttåget från SSL i våras hämtat in tre meriterade forwards i form av Anton Åkerlund, Andras Carlbom och Fredrik Edholm. Nu förstärker Umeålaget sin backsida då man värvar Erik Söderström från Gävle.

27-åringen åkte likt sina nya lagkamrater ur Superligan förra säsongen då hans Gävle kom sist i tabellen. Söderström fanns med i 25 matcher i vad som var hans andra SSL-säsong (han fanns även med när Gävle spelade i SSL 2015/16), men vi känner främst igenom honom från Allsvenskan. Där har han även representerat Craftstaden och Runsten, och han står noterad för 161 matcher i landets näst högsta serie.

– Det känns som en jättebonusvärvning för oss, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till VK.

– En passningssäker och stabil SSL-kille som kommer hit och ska vara med och hjälpa oss att ta steget tillbaka. Vi är supernöjda. Vi känner att han kommer passa bra in i laget. Linn och Tommy (tränarna Lundström och Larsson) är jättepositiva och ett bevis på det är väl att han spelar redan i dag, säger Karlsson.

“Dalen känns som en extremt professionell klubb”

Söderström kommer tillsammans med sin tjej att studera i Umeå och han har skrivit på ett treårsavtal med Dalen.

– Det känns jättebra, jag är skit-taggad på att komma igång med både innebandyn och skolan och börja ett nytt kapitel i livet, säger han till VK  och fortsätter:

– Dalen känns som en extremt professionell klubb. Det känns som att man är i varma, trygga händer och laget känns jättebra. Det är en jättetajt grupp med mycket sköna gubbar. Det kommer bli skitroligt.

Debuten i sitt nya lag är redan avklarad då han fanns med i 6-5-förlusten mot Mlada Bolestav i Scandic Cup under torsdagskvällen.


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"



ANNONS

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö

Den här artikeln handlar om: