Foto: Per Wiklund
Superligan

Stort minusresultat för Falun – som saknar ordförande

ANNONS

Storklubben rapporterar ett minusresultat på 3,13 miljoner kronor.

IBF Falun hade under måndagskvällen sitt årsmöte. Där berättades det att man gör ett minusresultat för säsongen 2022/23 som landar på 3,13 miljoner kronor – det skriver Falu-Kuriren. Tidningen rapporterar också att det negativa kapitalet landat på samma summa som minusresultatet.

För att återställa det negativa egna kapitalet så planerar Falun att sälja hela eller delar av den egenägda arenan.

– Målet är att avyttra arenan och att det kapitalet ska användas för att återställa föreningens kapital. Det vi gör nu är att balansera en budget och sedan har vi en skuld att ta hand om och då är det där logiken i det ligger, säger styrelseledamoten Dan Andersson till Falu-Kuriren.

Saknar ordförande i nuläget

Klart är också att det blir en fortsatt vakans på ordförandeposten. Gabriella Hagman lämnade rollen i februari men någon ny ersättare finns ännu inte på plats.

– Vi behöver minst ett kvartal för att sätta planerna och komma vidare. Det vore klart olämpligt att ta in en ny ordförande då, så vi kommer att lämna ordförandeposten öppen vilket också stadgarna tillåter oss att göra. Det har hänt förr i IBF Falun, säger styrelseledamoten Jan Fahlén.

Tanken är att en ny ordförande ska väljas under ett extrainsatt årsmöte.

– Det saknas inte intressenter. Men vi ska ta den här tiden, första kvartalet, sedan kallar vi till en ny föreningsstämma. Vi vill ha in nya krafter för vissa av oss börjar bli gamla och de som fortfarande är unga har också varit med länge, säger Fahlén.


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"


Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: