CHAMPIONS CUP: KVARTSFINAL 2
Foto: Per Wiklund
Champions Cup

Falun kan fullborda svensk succé mot Finland i Champions Cup

ANNONS

Rasmus Enström: "Siffrorna ljuger lite, vi var inte så överlägsna som de visar"

På lördagen gick alla tre svenska lag - Pixbos damer, Thorengruppens damer och Faluns herrar - vidare till semifinal i Champions Cup och idag har Faluns herrar chansen att göra det komplett ur ett svenskt perspektiv. Efter 12-5-vinsten på hemmaplan gäller nu bortaplan mot TPS, matchstart 14.00 och sänds på Sportbladet.

Veteranen Rasmus Enström vill trots resultatet senast inte hävda att det var en enkel vinst.

– Enkelt vet jag inte, de spelade frejdigt och det var full fart fram och tillbaka. Vi hade strul i halva matchen ungefär, sen kopplade vi ett bra grepp och fick utdelning. Speciellt framåt. Vi brände rätt mycket i början men det tog sig. Siffrorna ljuger lite, vi var inte så överlägsna som de visar, säger Enström till Innebandymagazinet.

Det var med nöd och näppe som Storvreta lyckades gå vidare igår när man hade förlorat första matchen och vände ett tremålsunderläge igår, för att sedan avgöra i förlängningen. Historiskt är det fördel Falun gentemot Storvreta när det gäller guld i Champions Cup, fem till antalet för dalalaget medan de rödklädda har tre.

– Det är en styrka att vi oftast har levererat i de stora matcherna när det väl gäller. Att vi har tagit fler guld än Storvreta har jag inte tänkt så mycket på men det är såklart skönt att Falun är överst på den listan och inte Storvreta, säger Enström.

Vad måste ni prestera idag för att gå vidare?

– Vi känner i grund och botten att vi är ett bättre lag än dem, men det är det klassiska att vi måste göra det hårda jobbet. Det går inte av sig självt i match 2 för att vi vann stort i första matchen. Det räcker för dem att vinna med 5-4 trots att vi spöade dem med många mål hemma och då blir det sudden direkt. Vi ska försöka spela som vi gjorde på hemmaplan men lite bättre.


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"


Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Du kanske även vill läsa:
Mika Kohonen efter vändningen: "Vi visar karaktär"
Mika Kohonen efter vändningen: "Vi visar karaktär"
Den här artikeln handlar om: