CHAMPIONS CUP: KVARTSFINAL 2
Foto: IFF/Adam Troy
Champions Cup

Mika Kohonen efter vändningen: "Vi visar karaktär"

ANNONS

Ingen oro för målproduktionen i Storvreta: "Vi har firepower brett i år"

6-5 efter ordinarie speltid och ett avgörande mål i sudden death av Simon Götz idag gör att Storvreta är vidare till semifinal i Champions Cup, trots förlusten med 2-1 i första mötet med finska Classic. Tränaren Mika Kohonen summerar:

– Det har varit två väldigt jämna matcher. I första matchen hade Classic fyra powerplay och en straff, vi hade två powerplay. De spelade lite smartare och hade mer kvalitet i vissa beslut. Idag var vi det bättre laget men Classic var effektiva, säger Kohonen till Innebandymagazinet och fortsätter:

– De har tio VM-spelare på planen så de har ju rutin. Vi är lite yngre och har ett bredare lag än förra året, men yngre, och det är ganska tidigt i augusti att tävla. Vi har sex nya spelare och jag tror Classic har två nya, som bara var i Schweiz i ett år och innan dess var fyra-fem år i Classic. Så de har ett mer färdigt lag. Men idag tycker jag att vi är bättre även om vi får jobba i motvind när de gör målen. Vi visar karaktär när matchen ska avgöras. Innan sex mot fem-spelet hade vi massa chanser att göra mål i tredje perioden också.

Det har varit mycket snack om att ni har haft svårt att göra mål, men ni har många chanser idag.

– Det är klart att det är roligt att spekulera om saker men jag tror vi har varit i hallen och kört innebandy i tre och en halv vecka. Att vi har problem att göra mål är lite för tidigt att prata om för min smak. Det var samma sak i första matchen men vi gör lite större misstag än dem. Kvalitetsmålchanser i fem mot fem var 15-15. Där är jag inte orolig, vi har firepower brett i år. All kredd och hyllning till Classic som är ett välcoachat och rutinerat lag, ett vinnarlag. De spelar otroligt bra taktiskt.

Som sagt, ett yngre lag i år. Hur tänker du som tränare att du ska jobba med det här yngre laget för att få ihop det?

– Det är en otrolig konkurrens om spelminuterna. Vi har en mix av äldre spelare med rutin och yngre spelare, och de yngre killarna har anpassat sig väldigt snabbt. Den här tävlingen kom snabbt i mitten på augusti, men för varje vecka och varje dag som går kommer vi vara bättre och bättre. I årets Storvreta kommer den högsta höjden på taket vara lite högre när vi får ihop det. Alla får växa i sin egen takt.

Se Simon Götz avgörande mål i förlängningen:

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Du kanske även vill läsa: DRAMATIKEN: Storvreta till semifinal efter stark vändning Den här artikeln handlar om: