CHAMPIONS CUP: KVARTSFINAL 2
Champions Cup

DRAMATIKEN: Storvreta till semifinal efter stark vändning

Stor förvirring i sändningen - kommentatorn ber om ursäkt.

Med 2-1-förlusten på bortaplan i ryggen var Storvreta tvungna att vinna dagens returmöte på hemmaplan under ordinarie speltid för att tvinga fram en avgörande förlängning. Men det såg länge ut att gå finnarnas väg. Classic var i ledning 4-1 inför tredje perioden, efter att ha vunnit andra perioden med 4-0, och med drygt fyra minuter kvar av matchen var ställningen 5-3 till gästerna.

Storvreta tog ut målvakten och lyckades göra tre raka mål i spel sex mot fem, till ledning med 6-5. Plötsligt hade inte Classic något att förlora på att ta ut målvakten, eftersom målskillnad inte räknas. Men det hade kommentatorn i Sportbladets sändning missat och berättade under nästan hela matchen att just målskillnad spelade in, vilket skapade förvirring när finska laget plockade keepern.

Stor hjälte i förlängningen blev backen Simon Götz med ett långskott från halva planen, han hade tidigare i matchen gjort ett nästan exakt likadant mål som betydde 1-0. Se avgörandet i klippet ovan! Därmed är tre svenska lag av tre möjliga från lördagens matcher (även Pixbo och Thorengruppen på damsidan) vidare till semifinal i Champions Cup och imorgon har Faluns herrar chansen att bli det fjärde.

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö