Foto: IFF/Iines Koskinen
Champions Cup

Se upp för TPS i Champions Cup: "Förstafemman väldigt bra"

ANNONS

... men experten dömer ut det andra finska laget: "Svårt att se att de ska kunna utmana"

Idag (lördag) inleds Champions Cup där titeln världens bästa klubblag ligger i potten. Dubbelmöten gäller i kvartsfinalerna och först ut på damsidan är Pixbo mot TPS klockan 15.00 idag, följt av Classic-Thorengruppen 12.00 (svensk tid) imorgon söndag. Matcherna sänds på Sportbladet.

Finska experten Joel Siltanen, redaktör på Pääkallo.fi, ger TPS bäst chans av de finska lagen - herrlagen inkluderat - att gå långt i turneringen.

– De förlorade inte en enda match i Finland under förra säsongen, bara mot Thorengruppen i Champions Cup-finalen. De har ett jättebra lag och deras största stjärna är tveklöst Milla Nordlund. Deras förstafemma är väldigt bra, säger Siltanen och pekar ut några fler spelare att hålla koll på:

– Målvakten Noora Vuorela är också jättebra. Backen Emilia Pietilä är en intressant spelare. En fördel för TPS är också att laget inte har förändrats så mycket.

“Svårt att se att de ska kunna utmana Thorengruppen"

Svårast motstånd blir det alltså för Pixbo. En mindre jämn kvartsfinal kan det bli mellan svenska mästarna Thorengruppen och finska Classic.

– Classic har gjort några förändringar och de har tappat sin bästa spelare Alisa Pöllänen som avslutat karriären. Ett ganska ungt lag och hade inte egentligen ingen chans mot TPS i finska finalen. Jag har svårt att se att de ska kunna utmana Thorengruppen.

Spelare att spana in extra i Classic?

– Målvakten Juulia Kataja är med i landslaget, Alma Laitila är en skicklig back med bra spelförståelse. Jag är osäker på vilken position Suvi Hämäläinen kommer spela på men hon är definitivt en spelare att följa också.


Highlights: Storvreta-Falun 5-4 efter straffar

Se höjdpunkterna från andra matchen i Giganternas kamp, inklusive straffläggningen!


Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK

Du kanske även vill läsa:
Finska experten: "Deras spelarmaterial är inte i närheten av lika bra"
Finska experten: "Deras spelarmaterial är inte i närheten av lika bra"
Den här artikeln handlar om: