CHAMPIONS CUP: KVARTSFINALER
Foto: IFF/Iines Koskinen
Champions Cup

Finska experten: "Deras spelarmaterial är inte i närheten av lika bra"

ANNONS

SPANING: Få koll på Faluns och Storvretas finska motståndare i Champions Cup idag.

Idag (lördag) inleds Champions Cup där titeln världens bästa klubblag ligger i potten. Dubbelmöten gäller i kvartsfinalerna och först ut är Falun mot finska mästarna TPS på herrsidan kl 13.00 i Guide Arena. Kl 14.00 (svensk tid) spelar Storvreta på bortaplan i Finland mot Classic. Matcherna sänds på Sportbladet.

Finska experten Joel Siltanen, redaktör på Pääkallo.fi, berättar att TPS har spelat ganska bra på försäsongen hittills och vunnit alla sina matcher.

– De har tappat många av sina erfarna spelare och mycket målskytte-förmåga i och med att Miko Kailiala och Mikko Hautaniemi lämnade. Men laget är inte så dåligt som folk verkar tro. Defensivt sett är TPS ett väldigt bra lag, det bästa i Finland. Nu försöker de utveckla sitt anfallsspel också och där är jag inte så säker på vad man ska vänta sig. Taktiskt är man ett mycket bra lag, säger Siltanen till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Men om Falun verkligen är världens bästa lag så ska de slå TPS, för deras spelarmaterial är inte i närheten av lika bra. De vann dock F-liiga, utan det bästa materialet. Perttu Kytöhonka är deras nya huvudtränare och han kan den svenska innebandyn ganska bra.

Spelare att hålla ögonen på i TPS?

– Oskari Fälden, är en av Finlands bästa målvakter. Jere Niemelä, skicklig back som är en viktig faktor i anfallsspelet. Waltteri Vesterinen, mångsidig center som har utvecklats till att bli en av de bästa i Finland. Alla dessa tre är födda på 2000-talet.

“Coachduellen mellan Kivilehto och Kohonen blir intressant”

Classic, Storvretas motståndare, tycker Joel Siltanen är svåra att sia om.

– Senaste säsongen var hemsk ur deras perspektiv, och några förändringar har gjorts. De har tappat några riktigt bra spelare som Sami Johansson och Mikko Leikkanen. Men de nya tillskotten är ganska intressanta. Svårt att säga hur Classic kommer hantera den här säsongen. Jag tror att Kivilehto (Juha, tränaren) försöker göra stora förändringar och vi får se hur det går. De förlorade mot TPS för ett par veckor sedan. Spelarmaterialet är bra nog, men det är svårt att dra några slutsatser. Coachduellen mellan Kivilehto och Kohonen (Mika) blir intressant i bakgrunden.

– Senaste säsongen var inte Lassi Torisevas (målvakt) säsong så han har mycket att bevisa. Alpo Laitila är en ganska säker back så det är en spelare att ha koll på. Adam Hemerka är ny och intressant att följa. Jag vet inte om Classic eller Storvreta vinner men säkert är att båda har chansen.


Highlights: Storvreta-Falun 5-4 efter straffar

Se höjdpunkterna från andra matchen i Giganternas kamp, inklusive straffläggningen!


Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas

Du kanske även vill läsa:
Se upp för TPS i Champions Cup: "Förstafemman väldigt bra"
Se upp för TPS i Champions Cup: "Förstafemman väldigt bra"
Klart: Sportbladet sänder Champions Cup
Klart: Sportbladet sänder Champions Cup
Allt du behöver veta inför starten av Champions Cup
Allt du behöver veta inför starten av Champions Cup
Den här artikeln handlar om: