IBF FALUN VS STORVRETA IBK
Foto: Per Wiklund
Giganternas kamp

"Vill de fortsätta gråta så gör det, vi sover gott i Falun"

ANNONS

Storvretabossens löfte om Falun vinner: "Står i Falunklacken på valfri match"

I helgen spelas Giganternas kamp där storklubbarna IBF Falun och Storvreta IBK kickstartar nya säsongen med en föreningsduell. Herrlagen, damlagen, juniorlagen (DJ och HJ) samt para-lagen möts under två dagar, 12 och 13 augusti.

Det är framför allt på herrsidan som Storvreta och Falun har byggt upp en rivalitet. De senaste 14 SM-gulden har tagits av dessa lag, sju vardera. I Storvreta menar man dock att ett av Faluns guld inte borde räknas, det från 2020 när dalalaget tilldelades guldet tack vare sin serieseger då SM-slutspelet inte kunde genomföras på grund av pandemin.

Det avgör till Storvretas fördel på frågan om vilka som är störst genom tiderna, menar Uppsalaklubbens sportchef Henrik Ededahl.

– Störst genom tiderna är väl Storvreta i mina ögon. Sju SM-guld slår sex guld och en serieseger. Även om historieböckerna kommer säga annat så vet vi båda föreningar att det stämmer, säger Ededahl till Innebandymagazinet.

Faluns sportchef Rickard Hedlund ger svar på tal.

– Vi är stolta över alla våra guld. Vi rangordnar inte våra sju SM-guld på något vis. Det blir kul att se vilka som tar det åttonde, jag tror det blir Falun, säger Hedlund och fortsätter:

– Det var ett jäkla hallabalo när vi tog SM-guldet vid corona. De var otroligt ledsna. Men det var fler än Storvreta som inte tog guld det året. Vi tog det. Om man skulle gå över till sju matcher i finalerna i framtiden, ska inte de tidigare gulden räknas då? Det är ungefär samma resonemang och faller på sin egen orimlighet. Tävlingsbestämmelser är gällande. Men vill de fortsätta gråta så gör det. Vi sover gott uppe i Falun med våra sju guld.

Hade ni vunnit finalen i våras om det var bäst av sju matcher?

– Vi hade vunnit om det hade varit bäst av en match och fem minuter till. Jag kollade på finalen nyligen och Storvreta var helt slut. Tre minuter hade räckt. Det var den sämsta final som jag har sett Falun göra, säger Hedlund.

Storvretabossen riskerar att hamna i Faluns hejarklack. Foto: Adam Troy

Senast det arrangerades en “Giganternas kamp” mellan klubbarna, då endast med herrmatcher, vann Storvreta. Faluns klubbchef Daniel Lindkvist hade lovat att sitta sargvakt på en Storvretamatch om Falun skulle förlora. Men det löftet har än så länge inte förverkligats. Inför helgens kamp kommer Henrik Ededahl med ett eget löfte, under förutsättning att Lindkvist uppfyller sitt.

– Jag kommer och står i Falunklacken på valfri match om Daniel fixar en rosa tröja om Storvreta inte vinner Giganternas kamp, säger Ededahl.

Spelschema

Lördag 12 augusti i Falun
13:30 - JAS Herr (Lugnet)
14:00 - Allsvenskan Dam (Guide Arena)
16:00 - JAS Dam (Lugnet)
16:30 - Parasport (Guide Arena)
18:30 - SSL Herr (Guide Arena)

Söndag 13 augusti i Uppsala (IFU Arena)
10:00 - JAS Herr
11:50 - Parasport
13:00 - JAS Dam
15:00 - Allsvenskan Dam
18:00 - SSL Herr

Köp biljetter till matcherna i Falun här

Köp biljetter till matcherna i Uppsala här

Se seniormatcherna live på webben här

TV: Hör mer om Giganternas kamp-konceptet

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas

Du kanske även vill läsa:
"Falun är för sena - kommer straffas för det"
"Falun är för sena - kommer straffas för det"
Den här artikeln handlar om: