STORVRETA IBK VS IBF FALUN
Foton: Per Wiklund
Giganternas kamp

"Falun är för sena - kommer straffas för det"

ANNONS

Svarar på utspelet: "Helt världsfrånvänt, men det är Storvreta i ett nötskal"

I helgen spelas Giganternas kamp där storklubbarna IBF Falun och Storvreta IBK kickstartar nya säsongen med en föreningsduell. Herrlagen, damlagen, juniorlagen (DJ och HJ) samt para-lagen möts under två dagar, 12 och 13 augusti.

I Storvretas herrlag pågår en generationsväxling och nu har man endast en spelare kvar som är född på 80-talet (Rasmus Sundstedt). Falun har några fler. Storvretas sportchef Henrik Ededahl ser det som en svaghet hos rivalen.

– Det är skönt att ha ett ungt och oprövat lag med många unga killar, vi tror på dem i många år framöver. Vi är medvetna om att det vimlar av tidigare världsstjärnor i Falun som vi har stor respekt för, men jag tror att vår generationsväxling ger oss övertag under kommande år. Falun är för sena med sin och kommer att straffas för det, säger Ededahl till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Vår generationsväxling och satsning på de unga började redan 2019. Vi har många unga och oprövade på gång. Nu har vi byggt ett ungt men mycket duktigt damlag som sakta men säkert tar steg i rätt riktning och kommer att slåss med de stora inom något år. Vi tror på våra unga och bygger vår verksamhet på dem. HJ- och DJ-verksamheterna kommer visa vad de går för i helgen och de kommande SSL-stjärnorna kommer ge Falun en match.

Alexander Galante Carlström - en före detta världsstjärna? Foto: Per Wiklund

Faluns sportchef Rickard Hedlund reagerar på Storvretas utspel om att Falun skulle vara för sena med sin generationsväxling.

– Fundamentalt fel. Det där resonemanget är helt världsfrånvänt, men det är Storvreta i ett nötskal. Att plocka ner tre killar från RIG och säga att man generationsväxlar. Vi har en pågående generationsväxling sedan många år tillbaka. Vi har killar som Malte Lundmark, Emil Ruud och Emil Kalentun som har vuxit in i SSL och nu plockar vi upp Lukas Rosenklint från juniorleden. Det kallar jag generationsväxling, säger Hedlund.

Han säger också att det vimlar av ”tidigare” världsstjärnor hos er?

– Jag vet inte vilka han syftar på med tidigare världsstjärnor. Jag hittar inga sådana. Världsstjärnor har vi ju definitivt, i stort sett hela bunten. Sju-åtta landslagsmän. Om våra äldre spelare som Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström och Johan Samuelsson inte fortfarande är världsstjärnor så har jag missat något. Galante är den största fixstjärnan i svensk innebandy genom alla tider och vann skytteligan igen förra säsongen. De har fasta platser i landslaget. Han får uppdatera sig lite.

Spelschema

Lördag 12 augusti i Falun
13:30 - JAS Herr (Lugnet)
14:00 - Allsvenskan Dam (Guide Arena)
16:00 - JAS Dam (Lugnet)
16:30 - Parasport (Guide Arena)
18:30 - SSL Herr (Guide Arena)

Söndag 13 augusti i Uppsala (IFU Arena)
10:00 - JAS Herr
11:50 - Parasport
13:00 - JAS Dam
15:00 - Allsvenskan Dam
18:00 - SSL Herr

Köp biljetter till matcherna i Falun här

Köp biljetter till matcherna i Uppsala här

Se seniormatcherna live på webben här

TV: Hör mer om Giganternas kamp-konceptet

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas

Du kanske även vill läsa:
"Vill de fortsätta gråta så gör det, vi sover gott i Falun"
"Vill de fortsätta gråta så gör det, vi sover gott i Falun"
Den här artikeln handlar om: