#IB24SILLY
Foto: @vattjomsik_herr på Instagram
Herrettan

Historiska nykomlingen Vattjoms IK har värvat friskt

ANNONS

Flera prestigevärvningar från närområdet inför första säsongen i ettan.

Läs även: POWER RANK: Herr1an Norra

Det rör på sig i herrarnas norra division 1-serie. Tidigare har vi kunnat rapportera om att derbyrivalerna Skellefteå IBK och Gamla Stan IBK har gått ihop för att bilda ett Skellefteålag som kan utmana högre upp.

Ett annat lag i serien som inte vill be om ursäkt för sig är nykomlingen Vattjoms IK, som ska spela i ettan för första gången i klubbens historia, och som förra säsongen vann 16 av 18 matcher i division 2. Vattjom ligger strax väster om Sundsvall och har presenterat ett antal spännande värvningar från just Sundsvallsområdet.

På målvaktssidan förstärks man av rutinerade Joel Stockhaus från Timrå. ”Det här är en riktigt bra målvakt som tyvärr haft lite skadeproblem, men som nu är åtgärdade och han är tillbaka på banan! Joel är en fantastisk lagspelare och som verkligen vill visa upp sin kapacitet”, skriver man på lagets Instagram.

Bland utespelarna har man inte bara förlängt med nyckelpjäser som Anton Sjölund och Johan Sundqvist. Från Sundsvall FBC värvas flertalet skickliga spelare. Däribland Simon Sparby, Eric Dieckelman, Gabriel Wahlström och Isak Timan. Den sistnämnde gjorde 30 poäng (20+10) i ettan senaste säsongen. ”Detta är en stor talang som besitter ett fantastiskt skott”, skriver klubben.

Truppen i sin helhet
Filip Sundin
Isak Timan
Anton Sjölund
Joel Stockhaus
Emil Brännström
Albin Aune
Johan Sundqvist
Gabriel Wahlström
Philip Forsberg
William Forsmark
Albin Öberg

Hampus Bergström
Alexander Jonsson
Filip Göthe
Eric Dieckelman
Linus Bixo
Ludwig Hernell
Kim Göransson
William Henriksson
Simon Sparby
Tim Ström
Marcus Alm
Sondre Nymo Molander
David Arthursson


TV: Euforin: Här blir Nykvarn klara för SSL

Återupplev avgörandet i SSL-kvalet mellan Nykvarn och Warberg.



ANNONS

Matchrapporter: Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom Härnösand vinnare mot Vattjom – avgjorde i förlängningen IBK Luleå föll med 7-8 mot Vattjom

Du kanske även vill läsa:
POWER RANK: Herr1an Norra
Plus POWER RANK: Herr1an Norra
Den här artikeln handlar om: