Foto: Svensk Innebandy
#IB24SILLY

Nytt samarbete ska lyfta herrinnebandyn i Skellefteå

ANNONS

Bred målvaktsuppsättning presenterad i "nya" Skellefteå IBK.

Skellefteå har länge varit starkt förknippat med ishockey, och stått i skuggan av Umeå när det gäller innebandyn i Västerbotten. Fina förutsättningar finns med Balderhallen där det bland annat har arrangerats landslagsevenemang. Men på herrsidan har Skellefteå IBK och Gamla Stan IBK varit rivaler och i princip tagit ut varandra i division 1 senaste åren, där konkurrensen gjort det svårt att utmana i toppen.

Nu har klubbarna inlett ett nytt samarbete på herrsidan där Skellefteå IBK blir laget som man satsar elitmässigt på. Sportchef blir Amir Chehrehnegar.

Senaste dagarna har man börjat presentera truppen för Skellefteå IBK i Herr1an Norrland 2023/24, en trupp som i och med samarbetet blir bred och med gynnsam konkurrenssituation.

Målvaktsuppsättningen var först ut och där har man fem olika keeprar. Dessa är Elliot Thunnebro, Axel Blancher, Noah Åkerlund, Robin Widmark och Oscar Persson. Den förstnämnde var en stor orsak till att Skellefteå var ett av de lag i serien som släppte in minst mål förra säsongen och blev framröstad som fjärde bästa målvakt. Först ut att presenteras av utespelarna är backklippan Hampus Stål.


TV: Speedshooting - så hårt skjuter Kim Nilsson

Första försöket för världsstjärnan - då sköt Kim Nilsson så här hårt.



ANNONS

Matchrapporter: Holmsund City vann efter avgörande i förlängningen mot Skellefteå Storseger för Wibax hemma mot Skellefteå Gamla Stan utklassade Skellefteå på bortaplan

Den här artikeln handlar om: