Foto: Joel Olofsson
North American Floorball League

Florida Vikings storslagna planer: "Förändra innebandyvärlden"

ANNONS

USA-basen berättar om visionerna för hajpade Florida Vikings.

I detta nu pågår andra upplagan av nya innebandyligan i USA, North American Floorball League, där regerande mästarna Florida Vikings har fått stora rubriker för sina stjärnvärvningar. Linus Malmström, Kevin Haglund, Niklas Ramirez och Albin Hedstål är till vardags stora profiler i SSL men i juli är man utlånade till Vikings för att se till att man försvarar guldet och sprida sporten ytterligare i Nordamerika.

Klubbens ägare Daniel Williamsson håller inte igen när han berättar om Florida Vikings visioner, i en intervju på Ölandsbladet.

– När vi grundade Florida Vikings FC var målet att förändra innebandyvärlden. Vi vill att innebandyn ska växa i USA och sedan i resten av världen. Vårt fokus nu är att skapa en ungdomsverksamhet genom att ha vårt professionella lag för att fånga upp ungdomar och visa spänningen, säger Daniel Williamsson och fortsätter:

– Vi skulle vilja vara en del i att få in innebandyn som en del av de olympiska spelen. Detta är något vi gör på lång sikt. Det kommer att krävas mycket jobb och dedikation och vi ser fram emot att få hjälp från Sverige och andra länder där sporten redan är stor. Utöver ligaspelet anordnar Florida Vikings också en internationell ungdomsturnering, Florida Vikings Cup, varje år och även Peach Viking Camp. Vi kommer att välkomna lag från Sverige för att komma till Florida och spela innebandy nästa år.

Läs mer på Ölandsbladet.


TV: Dick Axelsson: "Jag skällde ut honom vid halv tre inatt"

Hockeyprofilen om innebandy: "Det är en tuff sport, helt klart" - från Swedish Floorball Open i Västervik.


Du kanske även vill läsa:
Ramirez, Haglund och Hedstål har presenterat sig i NAFL
Ramirez, Haglund och Hedstål har presenterat sig i NAFL
"Svårt för dem att försöka snacka bort favoritskapet"
"Svårt för dem att försöka snacka bort favoritskapet"
Den här artikeln handlar om: