NAFL 2023
North American Floorball League

TV: Linus Malmströms drömmål på frislag i NAFL

Svensk succékedja tog Florida Vikings till tredje raka vinsten i North American Floorball League.

Förlust i premiären, men därefter har regerande mästaren och guldfavoriten Florida Vikings steppat upp och är nu uppe i tre raka segrar. Den senaste tog man med hela 12-4 mot Fort Worth Jaguars, vilket var motståndarens första förlust den här säsongen. Det innebär att Vikings passerar Jaguars och nu är serieledare efter fyra omgångar.

Nattens storvinst berodde mycket på en svensk förstakedja som levererade. Linus Malmström (Kalmarsund), Emil Mattsson (AIK) och Olle Ström (Sandviken) bildade en framgångsrik trio som låg bakom de fyra första målen för Vikings i första perioden, när man vände 0-1 till 4-1.

”Det ser hyggligt ut. Vi jobbar på och det går bättre och bättre ju längre perioden går”, sa Emil Mattsson i första periodpausen. Foto: Joel Olofsson

3-1-målet var matchens delikatess. I sekvensen innan hade domarna precis dömt bort ett mål där Linus Malmström hade stått för ett enastående förarbete, och landslagsstjärnan var inte alls nöjd. Han tog revansch genom teknisk briljans på frislag. Se målet i klippet nedan.

Efter fyra omgångar leder Linus Malmström skytteligan i NAFL med totalt 19 poäng, fördelat på 9 mål och 10 assists.

Ligans livesändningar hittar du på: youtube.com/@NAFloorball