#ib24silly
Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

Byter ett allsvenskt topplag mot ett annat

ANNONS

Lämnar Örnsköldsvik för Oskarshamns-laget Crafstaden.

Backen Ebba Selin byter klubb för första gången i sin seniorkarriär. Hon har tillhört Örnsköldsvik IBK de tre senaste säsongerna men kommer framöver spela i Craftstaden – därmed byter hon ett allsvenskt lag mot ett annat.

Selin har tagit sig till Innebandyfesten i två säsonger i rad med Örnsköldsvik, och blev under 2021/22 även uttagen i Västernorrlands lag i SDF-SM. Hon har också funnits med på U19-landslagets radar då hon togs ut till ett breddläger på Bosön förra året.

Nu väntar en flytt söderut i Sverige då Selin byter Örnsköldsvik mot Oskarshamn – det skiljer inte mindre än 86 mil (enligt Google Maps) mellan städerna. En av anledningarna till flytten är att pojkvännen lämnat ishockeylaget Modo för spel i Västervik.

– Jag letade runt omkring efter ett bra innebandylag. Västerviks lag var lite för långt ner i nivå, men Craftstaden passade väldigt bra. Det kommer bli en del pendling, men det ska bli bra, säger Ebba Selin till Barometern och fortsätter:

– Jag blev ännu mer taggad på att flytta ner nu när det blev klart med Craftstaden. När Theo är borta med sin hockey har jag i alla fall innebandyn.

Kan spela i SSL redan nästa säsong

Selins Örnsköldsvik slogs i toppen av Allsvenskan Norra förra säsongen, det gjorde även hennes nya lag Craftstaden i Södra– båda slutade trea i sina respektive serier.

Flytten innebär också att Ebba Selin för första gången i sin karriär inte längre blir lagkamrat med tvillingsystern Wilma. Den sistnämnde prövade under våren på spel i SSL med Thorengruppen och enligt Ebba så kan vi få se hennes syster i högstaligan kommande säsongen.

– Hon har fått erbjudande från SSL så det lutar åt det för henne. Annars hade jag kanske lyckats locka med henne (till Crafstaden, reds. anm).

Det finns också en chans att vi får se Ebba i SSL nästa säsong, detta då Craftstaden slutit ett avtal med Kalmarsund där spelare ska kunna flyttas mellan lagen.


TV: Stjärnan sågar sig själv - "Står som Titanic framför kassen"

"Får fan röra på fötterna lite" - Linköpingsikonen Martin Karlsson öppnar för att byta position den här säsongen.



ANNONS

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Den här artikeln handlar om: