Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Kalmarsund inleder samarbete med allsvensk klubb

ANNONS

Berättar om samarbetet: "Hoppas att det stärker innebandyn på damsidan i hela regionen"

Tidigare i veckan kunde du läsa om att Höllviken och Malmös herrlag startat ett samarbete där spelare ska kunna förflyttas mellan lagen

Nu startas ett liknande samarbete på damsidan med SSL-laget FBC Kalmarsund och allsvenska Craftstaden IBK Oskarshamn.

– Vi i FBC Kalmarsund och Craftstaden ser fram mot samarbetet då vi tror att vi tillsammans kan utveckla spelarna i båda klubbarna. Tack vare att vi ligger så nära varandra geografiskt är det en fantastisk möjlighet, inte bara på matcher, utan även i veckorna , låta spelarna kunna träna och utvecklas på "rätt" nivå, säger Patrik Klockare Bäck, sportchef i Kalmarsund, i ett pressmeddelande.

Kalmarsund spelar sedan en säsong tillbaka i Superligan och nådde kvartsfinalen i våras. Craftstaden har spelat i Allsvenskan Södra sedan 2020/21 och slutade trea säsongen som gick.

– Våra spelare får chansen att träna, och kanske även spela, på absolut högsta nivån i SSL med FBC Kalmarsund och några av spelarna i FBC som är i början av sin karriär, kan få möjlighet att blomma ut hos Craftstaden i allsvenskan. På sikt hoppas vi att det här samarbetet stärker innebandyn på damsidan i hela regionen, säger Patrik Klockare Bäck.


TV: Stjärnan sågar sig själv - "Står som Titanic framför kassen"

"Får fan röra på fötterna lite" - Linköpingsikonen Martin Karlsson öppnar för att byta position den här säsongen.


Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: