Foto: FBC Sollentuna
#IB24SILLY

SSL-spelare till storsatsande Herr2an-lag

ANNONS

Tre Stockholmslag bildar en ny superförening och siktar på att klättra uppåt i seriesystemet.

Rotebro IS IBK, Töjnan IBK och Silverdals IF har slagits samman till FBC Sollentuna och bildar en av Sveriges största innebandyföreningar. FBC Sollentuna kommer att ta Rotebros plats i Herr2an men man har siktet på att klättra uppåt i seriesystemet snabbt. Man har redan presenterat vem som ska träna laget kommande säsong och det är Niklas Jonevret som valde att lämna Bele Barkarby i förtid för att hoppa på FBC  Sollentuna tåget. 

Nu har klubben även gjort klart med sina första nyförvärv och man bjuder på en bomb direkt när man värvar in en SSL-spelare. Niclas Johansson Bräck har spelat de två senaste säsongerna i SSL med Hagunda och han har dessförinnan även spelat med Sirius i SSL och AIK i Allsvenskan. Men Johansson Bräcks moderklubb är Rotebro som han spelade med säsongen 16/17 senast då klubben låg i Allsvenskan. 

– Till säsongen 2017/18 valde "JB" att lämna Rotebro IS IBK för att testa vingarna i SSL och gick därmed till IK Sirius IBK. Under de senaste säsongerna har Niclas representerat både AIK IBF och nu senast Hagunda IF. Totalt har Niclas 82 SSL matcher och 40 Allsvenska matcher i bagaget. Vi är väldigt glada att JB nu väljer att komma tillbaka till sin moderklubb, skriver klubben i ett pressmeddelande. 

Klubbens andra nyförvärv är inte lika namnkunnigt som Niclas Johansson Bräck men han kommer från högre upp i seriesystemet då han spelade i Herr1an förra säsongen. 

– Markus Sandström, 29 år, skriver på för FBC Sollentuna kommande säsong och kommer närmast från Hässelby SK IBK. Hans moderklubb är Vesterort IBF och han har även representerat klubbar som AIK IBF, IBF Offensiv Lidingö och Järfälla Bele, skriver klubben på sin hemsida.    


TV: Stjärnan sågar sig själv - "Står som Titanic framför kassen"

"Får fan röra på fötterna lite" - Linköpingsikonen Martin Karlsson öppnar för att byta position den här säsongen.ANNONS
Den här artikeln handlar om: