Foto: Linköping IBK och FBC Sollentuna
#IB24SILLY

Senaste nytt från förbundsserierna (Herr)

ANNONS

Vi bjuder på ett #ibsilly-svep med sju nyheter från SSL, Allsvenskan och Herr1an.

Linköpings SSL-herrar har gjort klart med en viktig pusselbit då det står klart att Olle Abrahamsson förlänger sitt kontrakt. Det mesta tyder på att hans femte säsong i klubben kommer bli något alldeles speciellt. Första säsongen gjorde han 36 poäng, andra säsongen 13p, tredje säsongen 30p och fjärde säsongen 10p. Eftersom han verkar vara en vartannatårspelare så borde han göra minst 30 poäng kommande säsong.

– Vi är otroligt glada över att förlänga med Olle. En spelare som betyder mycket för laget både på plan och även utanför plan. Han är enormt laglojal och en spelare vi kan lita på i alla lägen och som alltid bidrar med hårt arbete. En spelartyp som skiljer sig från många andra i dagens innebandy där han alltid går rakt på kasse är beredd att ta stryk för att göra mål vilket vi gillar och behöver i Linköping, säger Linköpings huvudtränare David Gillek i ett pressmeddelande.

***

Bele Barkarbys herrlag har haft en succékantad framfart i Allsvenskan Norra där man de två senaste säsongerna varit ett topplag och där man senast kvalade till SSL för första gången någonsin. Nu står det klart att Bele tappar sin tränare Niklas Jonevret till FBC Sollentuna. FBC Sollentuna är en ihopslagen föreningen av tre föreningar (Rotebro IS IBK, Töjnan IBK och Silverdals IF) som till säsongen 2023/24 bildar en förening och som blir en av Sveriges största innebandyföreningar. Sollentuna kommer att spela i Herr2an.

– Det känns fantastiskt roligt att Niklas väljer att komma till oss inför den kommande säsongen. Han kommer direkt från att ha tagit Bele till ett SSL-kval och vet vad som krävs för att vinna innebandymatcher och förhoppningsvis kommer dessa erfarenheter vara till stor nytta för laget under säsongen. Redan från vårt första möte har allt känts riktigt bra och jag är säker på att Niklas kommer göra ett kanonjobb tillsammans med Delis och spelartruppen, säger sportchef Felix Eklund i ett pressmeddelande.

***

Alexander Larsson var en av SSL-nykomlingarna Gävles stora värvningar förra säsongen. Larsson gjorde 44 poäng för Gävle i Allsvenskan säsongen 18/19 innan han drog iväg till Schweiz i tre säsonger. Tillbaka i Gävle gjorde han 24 poäng förra säsongen och nu står det klart att han följer med ner i Allsvenskan.

– Gävle GIK har ju saknat en center eftersom Rasmus Arvidsson ff är skadad, men nu har klubben kommit överens med Alexander Larsson. Alex behöver ingen större presentation då han är en känd GGIK profil uppfostrad i det egna ungdomsleden via Akademin till klubbens a-lag, skriver laget på sin hemsida

***

Tabellfemman i Allsvenskan Södra värvar spelare från ett topplag i norra serien och det är Höllviken som lyckats att värva över Christoffer Ström från Visby IBK. Forwarden stod för 19 poäng (9+10) den senaste säsongen.

– Känner mig otroligt glad över att vi knyta till oss Christoffer. Han kommer från en fin säsong och vet hur det är att spela innebandy långt in på säsongen vilket vi också hoppas kunna göra kommande säsong. Christoffer är en mångsidig spelare som kan spela både forward och back. Jag tror detta kommer visa sig vara ett väldigt fint tillskott till truppen som kommer göra stor nytta för oss, säger tränare Stefan Prim till Höllvikens sociala medier.

***

Efter att ha varit ett topplag i Allsvenskan Norra de senaste åren åkte FBI Tullinge lite oväntat ur för ett par månader sedan. Nu har de presenterat sitt första nyförvärv och det är en 24-åring som spelat i sin moderförening hela karriären trots många anbud från andra Stockholmsföreningar högre upp i seriesystemet. Det är Tumba GOIF:s Jacob Henningsson som är klar. Tumba spelade i Herr4an senast.

– Jag är jätteglad att få Jacob till laget och föreningen! Jag har följt Jacob de senaste säsongerna och vet att det är en riktigt duktig spelare, vilket han även visat på träning under våren. En naturlig poängspelare som levererat bra under sina år i Tumba, vilket jag är övertygad om kommer fortsätta även nu när han kliver upp några divisioner. Dessutom är han fortfarande ung och kommer ta ytterligare steg nu när han får träna och spela i en väldigt bra omgivning. Jag tror Jacob kommer bli ett stort utropstecken kommande säsong och är väldigt nöjd med att han valde spel hos oss, säger sportchef Jacob Ericsson till lagets sociala medier.

***

Ett lag som gått motsatta håll jämfört med Tullinge är Västeråslaget Skälby IBK som kvalade sig upp till Allsvenskan nyligen. Men nu meddelar klubben att rutinerade Gustav Hedström inte kommer att spela kvar. Hedström har tidigare representerat flera lag i norra Sverige i Allsvenskan och Herr1an så som Skellefteå, IBF Dalen, Thorengruppen och Gimonäs. 

– Efter att för andra året i rad kommit in under säsongen för att stärka upp hajarnas defensiv har nu Gustaf Hedström tagit beslutet att lägga klubban på hyllan för att fokusera på den civila karriären, skriver klubben på sina sociala medier.

***

Efter sex säsonger i Lillån IBK har 23-årige Axel Ruthström bestämt sig för att lämna Örebrolaget och istället prova lyckan hos allsvenska konkurrenten Skälby.

– Vi vill uppmärksamma allt engagemang från Axel genom åren, en grym person och innebandyspelare som med en större roll och mer speltid kommer kunna ta nya kliv i sin utveckling. Vi har en fortsatt god relation med Axel och ser framemot den dagen han återvänder, säger sportchef Jens Karlsson till klubbens sociala medier.


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"


    

 

Den här artikeln handlar om: