Hässelby-Thorengruppen i P07 Svår slutade 1-2.
Foto: Petra Lundmark
Falun Floorball Cup

Fem höjdpunkter i Falun Floorball Cup på lördagen

ANNONS

Lördagsschemat: Legendarer mot talanger - och SSL-stjärnor i köket.

08.00 spelar Team Thorengruppen Ungdom SK sista gruppspelsmatchen i P07 Svår. De har haft en imponerande förmåga att vända sina matcher hittills. I den första vände de 0-1 till 2-1 mot Hässelby, för att sedan vända 1-3 till 4-3 mot Linköping. 3-3-målet gjorde Rasmus Hörling med en läcker ”Foppa-straff” varpå tvåmålsskytten Vilmer Gunneriusson avgjorde. Thorengruppen har fått beröm för att vara ett väldigt välspelande lag med både bredd och djup för att såra motståndarna. Lillån är nästa lag att försöka sätta stopp för Umeågänget, som är cupens nordligaste lag tillsammans med IBF Dalen.

Legendarer mot talanger! Klockan 11.00 riktas blickarna mot Guide Arena 1. Där väntar nämligen ett speciellt möte i herrklassen. Hälsinggårdens AIK, med före detta SM-guldhjältar som Jonas Adriansson, Ciya Hajo och Johannes Larsson, ställs mot allsvenska IBF Falun Utveckling som består av många unga och lovande spelare. Lagen kommer till matchen med varsin vinst i bagaget och detta kan inte bli annat än sevärt.

Vill man träffa aktiva SSL-stjärnor så ska man göra ett besök i Dalasalen. Klockan 11.00-15.00 serveras lunchen av flera spelare från Faluns herrlag. Det viskas om att bland andra Malte Lundmark, Emil Ruud och Johan Rehn är på plats under lördagen för att plocka disk, hälla upp dryck och torka bord efter cupdeltagarna. På söndagen väntas Emil Johansson, Rasmus Enström, Johan Samuelsson och Alexander Galante Carlström ta sig an den ärofyllda uppgiften.

Klockan 11.45 jagar Hässelbys P07 första vinsten när de möter Linköping IBK Ungdom i sista gruppspelsmatchen. Trots att det inte har blivit någon seger hittills så har undertecknad imponerats av spelet från "hökarna" långa stunder. Ett favoritmoment var i matchen mot Lillån när man hamnade i boxplay men ändå lyckades hålla i bollen under väldigt lång tid, så pass att det nästan såg ut som att det var de som spelade powerplay istället, till publikens stora jubel.

A-slutspelets semifinaler i F13-klassen blir väldigt intressanta. Här är det två sörmländska lag, Telge och Nykvarn, som har gått bäst i gruppspelet med tre vinster vardera. Gemensamt för dem är att de har haft en förmåga att släppa in väldigt lite mål. Nykvarn har släppt in två medan Telge bara åkt på ett enda baklängesmål. Speciellt är också att semifinalmotståndet för båda lagen kommer från Finland. Telge ställs i sin semi mot finska SCH klockan 17.15 i Guide Arena 2 och Nykvarn möter Pöytyän urheilijat 19.30 i Guide Arena 1.

Så följer du Falun Floorball Cup

Nyheter (via Innebandymagazinet)

Spelschema & resultat

Webbsändningar (SolidSport)

Cupens hemsida

Bevakningen av Falun Floorball Cup 18-21 maj sponsras av IBF Falun.

Du kanske även vill läsa:
Eldsjälen: "Klubbkläder i regnbågens alla färger"
Eldsjälen: "Klubbkläder i regnbågens alla färger"
TV: Skälbys snygga upprullning i Falun Floorball Cup
Sociala medier-svepet: Lagen har anlänt till Dalarna
Sociala medier-svepet: Lagen har anlänt till Dalarna
Framgångsrikt finskt lag utmanar svenskarna i Summer Games
Framgångsrikt finskt lag utmanar svenskarna i Summer Games
Tjeckisk förening skickar fyra lag till Falun
Tjeckisk förening skickar fyra lag till Falun
"Känslan är att vi har en trupp för att ta oss långt"
"Känslan är att vi har en trupp för att ta oss långt"
Den här artikeln handlar om: