#ib24silly
Nova Ekedahl.
Foto: Karolina Sommer, IFF
#IB24SILLY

Duon lämnar svensk innebandy: "En spännande och rolig erfarenhet"

ANNONS

Två talanger från Örnsköldsvik är klara för spel i Schweiz.

Allsvenska Örnsköldsvik har fått fram flera spännande och unga spelare de senaste åren, där trion Wilma Selin, Tindra Byström och Nova Ekedahl har alla burit den svenska U19-landslagströjan i närtid.

Nu står det klart att den sistnämnda duon lämnar laget. Tindra Byström och Nova Ekedahl har båda skrivit på för Skorpion Emmental Zollbrück, ett lag som nyligen tog silver i det schweiziska mästerskapet.

"Ger mig chansen att bli en bättre innebandyspelare"

Ekedahl, som var med och tog guld i U19-VM 2022 och som delar moderklubb (Moälven) med Matilda Östlund Visén, berättar här om sin övergång:

– Det här kommer vara en väldigt spännande och rolig erfarenhet. Jag är tacksam att jag fått förtroendet att spela i en fantastisk klubb. Det ger mig chansen att bli en bättre innebandyspelare, med en fin miljö och många duktiga spelare, säger hon till klubbens hemsida.

Byström gjorde två U19-matcher 2021 och har tillhört Örnsköldsvik hela sin karriär.

– Jag ser fram emot att få chansen att spela i en fantastisk klubb som ”Skorps” och testa en ny miljö, utmana mig själv och bli en bättre innebandyspelare.

Duon lämnar nu ett Örnsköldsvik som slutade trea i Allsvenskan Norra säsongen som gick, innan det tog slut i kvalsemin mot KAIS Mora.

ANNONS

TV: Veera Kauppis drömmål i SM-finalen

Thorengruppens världsstjärna bjöd på stor show när hon kvitterade till 3-3 i SM-finalen mot Pixbo Wallenstam.

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen Målfest för Örnsköldsvik IBF hemma mot IBK Luleå Sundsvalls IBF:s fina svit håller i sig efter 3-2 mot Örnsköldsvik IBF

Den här artikeln handlar om: