SUPERSÖNDAG: DAMKVALET SKA AVGÖRAS
Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL-kval

Dalen känner sig starka inför avgörandet

ANNONS

Förlust mot Mora på straffar senast. Nu siktar Dalen på vinst och avancemang till SSL.

Under senaste matchen hade Dalen ledningen med både 1-0 och 2-1 och hade med det resultatet avancerat till SSL nästa säsong. Dock kunde Mora med 1.15 kvar av matchen kvittera och ta matchen till förlängning. Väl där blev det mållöst och matchen gick till straffar. Där var Mora starkast och satte sina tre straffar medan Dalen missade alla sina. Detta betydde 1-1 i matcher och att en helt avgörande match väntar idag.. 

– Det är väl som alla matcher där vi mött KAIS Mora, vi förlorade ju i sudden mot dem i serien, vi slog dem 2-0 i första play-offet och nu senast förlorade vi på straffar. Det är jämna tighta matcher, två lag som pressar högt och forecheckar hårt. Det är högt tempo, bra fart på spelet, tuffa närkamper. Det var en jämn och tuff match. De lyckades kvittera alldeles i slutet vid sex mot fem och vi hade väl två chanser att göra mål i tom bur innan och sen lyckas dem vinna till slut på straffar, säger Urban Karlsson till Innebandymagazinet. 

Straffar är något som laget har tränat på inför kvalet men lyckades inte få det att stämma senast.

– Vi har tränat på allt, både straffar och powerplay och boxplay och alla de här sakerna och försökt förbereda oss så bra vi bara kunnat. Men vi känner oss starka, vi vet att vi mäter oss bra med Mora. De är storfavoriter till att gå upp men vi vet att vi kan slå dem så vi ska göra allt vi kan för att försöka vinna sista matchen.

 

Senast lagen möttes i Idre Fjäll Arena stod Dalen som vinnare efter 60 minuter. Nu hoppas laget kunna göra samma bedrift och ta steget upp till Sveriges högsta liga. Där har laget inte spelat sedan de säsongen 2019/20 halkade ur SSL. Viktigast för Dalen i den avgörande matchen blir farten i spelet, menar tränare Urban Karlsson. 

– Det viktigaste för oss är att vi får bra fart på vårat spel. Får vi bra fart på spelet med boll då brukar det andra komma med hela tiden. Jag tycker att vår arbetsinsats alltid är väldigt hög så jag hoppas vi får till spelet bra.

Matchen spelas klockan 15.00 i Idre Fjäll Arena där vinnaren kommer att ta steget upp och spela i SSL nästa säsong. Parallellt spelar även Västerås-Lockerud Mariestad sista kvalmatchen där också vinnaren tar klivet upp i finrummet.

Se videoklipp från avgörandet i senaste matchen nedan. 

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen

Den här artikeln handlar om: