Herrettan

TV: Otroliga bedriften – här slår de svenskt rekord för alla serier

ANNONS

Vänersborg gjorde något som inget annat lag tidigare gjort i svensk innebandys historia.

IBK Vänersborg, som slåss för nytt kontrakt i Herr1an Västra Götaland, mötte i helgen dåvarande tabelltrean Pixbo Wallenstam. Man stod för en stor skräll när man vann med 10-6, men den kanske största prestationen skedde i slutet av matchen.

Där lyckades nämligen Vänersborg att göra tre mål på fyra (!) sekunder. När klockan stod på 19.55 gjorde man 10-6, bara en sekund senare kom elvan och tre sekunder efter det så gjort man matchens sista mål, 12-6.

Att göra så många på mål på så kort tid har aldrig skett i svensk klubblagsinnebandy. På Herr1an-nivå låg rekordet för tre mål på kortast tid på åtta sekunder, medan rekordet för alla serier låg på sju. Nu krossade Vänersborg det svenska rekordet med sin insats i helgen.

Jon Lindgren, som tidigare spelat i SSL med Visby, gjorde matchens två sista mål och säger till Sportbladet att det var ”osannolikt”.

– Det är faktiskt osannolikt. Jag skrev till gamla lagkamrater att det här är det sjukaste jag varit med om. De frågade om någon glömde trycka igång klockan. Då hade jag inte sett det på video. Men nu när jag gjort det så ser man att det går fort, säger 34-årigen till Sportbladet.

Lindgren får sedan frågan av Sportbladet om det var det sjukaste han varit med om, och svarar då:

– Det är en rolig grej och blir det svårslaget kommer man alltid minnas det. Jag kan inte komma på något sjukare. Minnet att gå upp till SSL är högre, men det här är faktiskt helt osannolikt.

– Men man är van... det blir väl några härliga kommentarer om att det är en korpsport, men det får man leva med. Så är det ju bara, säger han med ett skratt.

Du kan se samtliga mål i spelaren ovan.

Matchrapporter: Varla vann enkelt borta mot Vänersborg Ny tung förlust för Vänersborg – som tvingas lämna serien Pixbo vann stort senast – nu tog Vänersborg revansch Förlustsviten bruten för Zenith – efter 11-8 mot Vänersborg Vänersborg vann enkelt hemma mot Lindome

Den här artikeln handlar om: