Vänersborg vann mot Pixbo Wallenstam IBF

Pixbo vann stort senast – nu tog Vänersborg revansch

Det var ombytta roller när Vänersborg tog emot Pixbo i Idrottshuset på lördagen. Vänersborg vann matchen i division 1 västra Götaland herr med 12-6 (2-0, 5-0, 5-6). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Pixbo med hela 12-7.

– Jag tycker att vi har bra koll på Pixbo hela matchen. Även om de får skjuta mycket så är det sådana skott som är okej att släppa. De får krypa närmare i slutet men det är aldrig nära, kommenterade Vänersborgs tränare Frederick Söderblom efter matchen.

Vänersborg startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Tobias Andersson och Pontus Rydqvist.

Vänersborg var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 7-0.

Pixbo hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-6 men Vänersborg kunde hålla undan och vinna matchen med 12-6.

Noterbart är att Oscar Hammarqvist gjorde fem mål för Pixbo. Tobias Andersson och Alvin Söderblom gjorde två mål och två assist var för Vänersborg.

Vänersborg har två segrar och tre förluster och 39–39 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Pixbo har tre vinster och två förluster och 40–40 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Vänersborg på tionde plats i tabellen, och Pixbo är på femte plats.

Nästa motstånd för Vänersborg är Alingsås. Lagen möts lördag 4 mars 16.00 i Idrottshuset. Pixbo tar sig an Varla hemma fredag 3 mars 19.30.

Matchrapporter: Tung bortaförlust för Pixbo mot Träslövsläge Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Äntligen seger för Varla mot Pixbo Hannes Torgnysson matchhjälte när Pixbo vann mot Alingsås Pixbo vände underläge till seger