Örnsköldsvik IBF vann mot Klockarbergets BK

Örnsköldsvik IBF vann mot Klockarbergets BK på hemmaplan

Örnsköldsvik IBF vann hemma mot Klockarbergets BK i Allsvenskan norra/östra dam. Matchen på fredagen slutade 6-2 (3-0, 2-1, 1-1).

– Skön seger och klart för SSL-kval avgjorde matchen i första perioden, tyckte Örnsköldsvik IBF:s tränare Tommy Häggström, efter matchen.

Klockarbergets BK:s lagledare Patrick Wilhelmsson tyckte så här om matchen:

– En match där vi blir bättre och bättre för varje period, men tyvärr blir tre insläppta mål i första perioden kostsamma och vi orkar inte riktigt hela vägen. Orken tryter i vissa lägen och där är ÖIB starka och effektiva. Vi visar lagmoral i andra och tredje perioden men lyckas inte riktigt ta det hela vägen men vi tar med oss tredje perioden in i nästa match och att vi inte viker ner oss.

Segern var Örnsköldsvik IBF:s åttonde på de senaste tio matcherna.

Örnsköldsvik IBF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Hanna Strandberg, Tindra Byström och Nova Ekedal.

Örnsköldsvik IBF ökade ledningen till 4-0 genom Erica Ludén Carlström efter 1.45 i andra perioden.

Klockarbergets BK reducerade dock till 4-1 genom Selina Stolt efter 11.50 av perioden.

Efter 14.48 ökade Örnsköldsvik IBF på till 5-1, återigen genom Nova Ekedal.

Örnsköldsvik IBF ökade ledningen till 6-1, återigen genom Nova Ekedal efter 10.04 i tredje perioden.

Maja Medelberg reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Klockarbergets BK. Örnsköldsvik IBF tog därmed en stabil seger.

Nova Ekedal gjorde tre mål för Örnsköldsvik IBF och ett målgivande pass.

Med tre omgångar kvar är Örnsköldsvik IBF på tredje plats i tabellen, medan Klockarbergets BK är på åttonde plats.

Lördag 25 februari 14.00 spelar Örnsköldsvik IBF borta mot Gamla Stan. Klockarbergets BK möter Dalen borta i Umeå Energi Arena söndag 26 februari 13.00.

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen Målfest för Örnsköldsvik IBF hemma mot IBK Luleå Sundsvalls IBF:s fina svit håller i sig efter 3-2 mot Örnsköldsvik IBF