Salem förlorade mot Hudik/Björkberg IBK
Montage
Matchrapport

Hudik/Björkberg vann enkelt borta mot Salem

ANNONS

Det blev en klar seger för Hudik/Björkberg mot Salem borta i Allsvenskan norra herr. Matchen slutade 6-12 (0-3, 1-4, 5-5). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Salem vann med 2-4.

Hudik/Björkbergs tränare Daniel Holm kommenterade matchen:

– Stabil insats där vi jobbar bra i försvar och sätter dit våra lägen framåt på ett bra sätt. Energin och viljan är det som avgör till vår fördel idag och detta ska vi bygga vidare på.

Hudik/Björkberg spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Filip Nilsson, Patrik Rokka och Oskar Fahlberg.

Hudik/Björkberg hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 0-4 innan Salem reducerade.

Därefter handlade dock allt om Hudik/Björkberg och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-7.

Tredje perioden slutade 5-5 och Hudik/Björkberg vann matchen med 12-6.

Noterbart är att Pelle Hedlund gjorde ett mål för Hudik/Björkberg och spelade fram till fem mål, Patrik Rokka stod för fyra mål och två målgivande pass och Jonas Larsson gjorde tre mål och två assist. Dessutom att Salems William Forsman Eklund gjorde tre mål.

Salem har fem förluster och 25–43 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hudik/Björkberg har tre vinster och två förluster och 39–43 i målskillnad.

Hudik/Björkberg ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Salem är på åttonde plats.

Salem möter Djurgården i nästa match borta onsdag 15 februari 19.00. Hudik/Björkberg möter samma dag RIG Umeå hemma.

Matchrapporter: Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Förlust mot Nacka för Salem Förlust för Salem mot Åkersberga IBF med 4-5 Värmdö vann klart hemma mot Salem

Den här artikeln handlar om: