Foto: Idrottsfoto
Superligan

Kalmarsunds nyckelspelare på väg tillbaka

ANNONS

Tre av fem nyckelspelare som vart borta senast är på väg tillbaka men två spelare är fortsatt uppsatta på skadelistan.

Innan förra helgens landslagsuppehåll hade Kalmarsund fem spelare borta när vi fick se en repris på SM-finalen mot Falun. Kim Nilsson, Jesper och Tobias Lindström, Simon Nilsson och Kalle Bending saknades alla av olika anledningar. När Innebandymagazinet pratade med sportchefen Adam Kallenberg igår sa han att det såg ljusare ut från sjuk- och skadestugan.

– Det finns hopp om det, så får jag säga (skratt). Det är inte ofta som det är så som det var under de sista veckorna, det var nästan humoristiskt till slut. Man skrattade bara åt eländet, 

Bending, Kim Nilsson och Tobias Lindström räknas med att vara tillbaka till helgen mot Mullsjö. Men Kalmarsund får fortsatt klara sig utan Simon Nilsson och Jesper Lindström, uppger Barometern. Enligt tidningen är Nilsson inne på vecka två av sin rehab som förväntas ta 3-6 veckor. Lindström har en fraktur på tummen där de precis har bytt gips. Men både Nilsson och Lindström siktar på att vara tillbaka till finalen av Svenska Cupen som spelas den 23 februari. 

– Det här ska jag ha till nästa måndag (nya gipset). Sen får jag kolla upp det igen och se ifall det finns en möjlighet att kunna spela med ett annat sorts skydd. Vi får se helt enkelt, jag vill inte skapa mig för alldeles för stora förhoppningar, säger Jesper Lindström till Barometern och fortsätter berätta om när han tror att han är tillbaka igen:

– Som bäst är jag tillbaka till cupfinalen. Men nu har jag lite dålig koll och det är en del rehab och sånt där även efter att jag har tagit bort det här gipset. Däremot är jag inte tillbaka innan cupfinalen. 

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: