Notification

Hög tid att anmäla sig till Mölndals Ungdomscup

"Säsongens höjdpunkt för oss" - Mölndals Ungdomscup hyllas av stjärnor och legendarer.

I april arrangeras världens äldsta ungdomscup i innebandy. Klassiska Mölndals Ungdomscup startade redan 1989 och är fortsatt väldigt populär. I januari har anmälningarna tagit fart ordentligt inför årets upplaga, speciellt i de tävlande klasserna 21-23 april.

– Det är jättekul. Och eftersom sista anmälningsdag är 10 februari (28 februari är det okej att anmäla i mån av plats) så är det verkligen hög tid att anmäla sig, säger cupgeneralen Petra Edwards och fortsätter:

– I år ser vi också att vi har fått tillbaka våra tidigare ”stamgäster” från Tjeckien, Draci Ricany, som kommer upp med tre lag – så det tycker vi är speciellt roligt. Även för oss nytt lag från Norge är anmälda vilket vi tror är en indikation om att våra innebandylag som besökt oss tidigare varit nöjda och förmedlar det till andra.

Börjar det bli fullt i flera klasser?

– Ja, faktiskt. I vissa klasser, till exempel Herrjunior och P10, har vi i princip fullt. Bara någon enstaka plats kvar. I några klasser ser vi dock – speciellt på tjejsidan och i vissa specifika åldersklasser - att trycket inte är lika hårt. Kanske är det efterslängar av pandemin och att vi som ideell förening inte har lika stora marknadsföringsmuskler som de allra största cuperna. Vi hoppas därför fler tjejinnebandylag upptäcker och återupptäcker MUC2023 i år – en cup som är i det lite mindre formatet, där spelglädje står i fokus. Det brukar även vara en riktigt bra avslutning på säsongen för många innebandylag.

Lagen får goda förutsättningar när det gäller boende och mat, kan du berätta om det?

– Det här är verkligen något som vi som cuporganisation tidigare fått jättepositiv feedback på, vilket vi är stolta över. Vi är verkligen måna om att detta ska vara en cup som har kvalitet som grundpelare. Det gäller inte bara det sportsliga utan även det som är runtomkring. Man måste äta bra och sova gott för att orka spela mycket innebandy under en cup. Man kan som tillresande lag välja ett hotellpaket eller ett skolpaket. Förutom frukostar så ingår det mat under lördagen och man kan köpa till matpaket på fredag kväll och söndag lunch om man vill. Skolboende har vi i Fässbergsskolan som ligger på nära gångavstånd till huvudarenan Aktiviteten och vi samarbetar med ett lokalt stort hotell med gott rykte där vi vet att det också serveras en rejäl och bra frukost.

Stjärnor som Niklas Jihde, Martin Dahlgren och Oskar Weissbach har spelat cupen och berättat vad den betydde för dem, hur ser du på vikten av cupspel för unga spelares utveckling?

– Det som är roligt rent sportsligt med en cup är ju att man ofta möter andra lag än man brukar. Man ser andra ”stilar” och man växer också som ung spelare av att få ta ansvar att tex hålla reda på sina grejer och hjälpa varandra. Men för mig handlar cuper lika mycket om en möjlighet att skapa sammanhållning i ett lag. Har själv erfarenhet av att som ledare åka iväg med ett tjejlag där sammanhållningen verkligen stärktes ännu mer både under och efter cupen. Man bor tillsammans, skrattar tillsammans, möter motgångar tillsammans och man kan upptäcka nya häftiga sidor hos sina medspelare när man får tillfälle att spendera lite mer tid tillsammans. Även som ledare får tillfälle att komma sina spelare ännu närmare. Att ta de där små samtalen mellan matcherna. Vi vill att Mölndals Ungdomscup ska vara en sådan cup också. Där det ges tillfälle i ett litet mindre format att ha roligt tillsammans och växa som spelare och som lagkamrat.

Mer information och hur du anmäler ditt lag på cupens hemsida

Läs även
Niklas Jihde om MUC: ”Alltid varit väldigt välskött”
Martin Dahlgren: ”MUC var säsongens höjdpunkt för oss”
Oskar Weissbach minns MUC som en riktigt bra cup

Du kanske även vill läsa:
Mölndal arrangerar världens äldsta ungdomscup
Mölndal arrangerar världens äldsta ungdomscup