Sundsvall FBC vann mot IBF Dalen

Sundsvall FBC säkrade seriesegern efter 10-1 mot IBF Dalen

Nu är det klart. Sundsvall FBC är seriesegrare i division 1 Norra herr. Det efter seger mot IBF Dalen hemma i Sundsvalls Sporthall med 10-1 (2-0, 2-1, 6-0). I och med resultatet är Sundsvall FBC på tillräckligt avstånd till Timrå i tabellen, och kan därför fira seriesegern. IBF Dalen ligger på sjätte plats i tabellen.

IBF Dalens tränare Gustav Broadhall om matchen:

– Vi gör det bra i 45 minuter, skapar ganska många lägen och har hyfsad kontroll defensivt. Sedan blir vi hårt straffade när vi börjar tappa lite fokus i egen zon och då rinner det iväg. Men vi tar med oss de två första perioderna där vi matchar seriens bästa lag på ett bra sätt.

Efter segern står det klart att Sundsvall FBC efter en bra säsong i division 1 Norra herr är klart för kval till Allsvenskan.

Sundsvall FBC tog sin 15:e seger i rad i serien, medan IBF Dalens efter fyra raka segrar nu förlorade.

I början av matchen var Sundsvall FBC starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Christoffer Johansson och Dennis Hellhoff. Sundsvall FBC var långt ifrån nöjt där. Sundsvall FBC hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 3-0 innan IBF Dalen reducerade.

Därefter kontrollerade dock Sundsvall FBC spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-1. Sundsvall FBC fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-1. Målen i sista perioden gjordes av Joel Vågeteg, Filip Hedman, Eric Dieckelman, Christoffer Johansson, Alex Thimstrand och Nils Lindström.

Christoffer Johansson gjorde två mål för Sundsvall FBC och ett målgivande passningar.

I nästa match, söndag 5 februari, har Sundsvall FBC Härnösand hemma i Sundsvalls Sporthall 16.00, medan IBF Dalen spelar borta mot Bollnäs 15.00.

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC