#ibsilly
Foto: Mattiece Cortez, Kalmarsund
Superligan

Kalmarsund ute efter toppnamn: "Han skulle kunna vara något"

ANNONS

...men kan samtidigt tappa en spelare till Nykvarn: "Om de går upp i SSL hade det varit kul"

Det börjar röra på sig på #ibsilly-marknanden, inte minst i Kalmarsund. Sedan tidigare har det rapporterats att SSL-laget jagar Helsingborgsduon Linus Malmström och Oscar Johansson, och nu placeras ytterligare ett toppnamn i klubben.

Ölandsbladet skriver att Kalmarsund jagar den tjeckiska landslagsbacken Ondrej Nemecek. 24-åringen blev i början av året utsedd till Tjeckiens bästa spelare av florbal.cz, och hamnade igår på en åttondeplats när världens bästa spelare utsågs av Innebandymagazinet, förbundskaptener samt internationell media.

– Det är absolut en spelare som skulle kunna vara något. Han spelar på en position som vi vill förstärka och då är det naturligt med en spelare av den kalibern, säger Adam Kallenberg, assisterande tränare och sportchef i Kalmarsund, till Ölandsbladet.

Nemecek har tidigare gjort två säsonger i SSL med Linköping, 2018/19-2019/20.

Ondrej Nemecek Foto: Fabrice De Gasperis, IFF

Backen kan lämna: “Upp till FBC”

Det ryktas inte bara spelare in till Kalmarsund, utan även ut. Ölandsbladet skriver att backen Gustav Wadell, som har utgående kontrakt, haft lite kontakt med andra klubbar – bland annat Nykvarn. 

– Mest snack har jag haft med Nykvarn, som är sugna. Om de går upp i SSL hade det varit kul. De har Nicklas Hedstål som tränare som jag haft i ungdomsåren, säger Wadell till Ölandsbladet.

Wadell är även öppen för att att stanna i Kalmarsund.

– Jag har pratat lite med FBC men det är fortfarande väldigt löst. Sedan har jag haft lite kontakt med andra klubbar också. Det känns lite som att det är upp till FBC att visa om de vill satsa på mig eller inte, säger 22-åringen.


TV: Kim Nilsson kvitterar i semifinalen med 15 sekunder kvar

Mäktiga upphämtningen: Kalmarsund gick från 1-6 till 7-7 mot Växjö i Svenska Cupen-semin.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: