Artikelfoto: Expressen och Per Wiklund
Svenska Cupen

Avstängda stjärnan försvarar sig: "Helt omedvetet"

ANNONS

Kalmarsunds Kevin Haglund ger sin bild på situationen som resulterade i avstängning.

Förra veckans möte i Svenska Cupen mellan Kalmarsund och Växjö, som slutade 7-7, blev stökigt. Känslorna på planen mellan rivalerna var heta och ett matchstraff delades också ut till hemmalagets Kevin Haglund. 

Haglund hamnade också i fokus efter matchen, där han stängdes av under utredning för en spearing riktad mot Växjös Philip Fox. Du kan se händelsen i spelaren ovan.

Motiveringen löd enligt följande:

– I upptagen videosekvens syns Växjö IBK:s spelare nr 18, Philip Fox, driva bollen förbi FBC Kalmarsunds spelare nr 66, Kevin Haglund och framåt längs sargen in på offensiv planhalva. När Fox har passerat Haglund vänder sig Haglund om efter Fox. Bollen rinner från Fox samtidigt som Haglund från en position bakom Fox utför en spearing på denne som träffar Fox mot underlivet.

Haglund: “En situation där jag knappt träffar honom”

Kevin Haglund ger nu sin bild av situationen, detta i en intervju med Barometern

– Det finns många incidenter i matchen där jag skulle erkänna att jag går in hårt och är kanske lite över gränsen. Men det här är en situation där jag knappt träffar honom och en situation jag inte tänkt på överhuvudtaget. Den ser så där ut på film men är helt omedvetet gjort av mig. Jag är besviken att jag inte har fått yttra mig innan det skrivs en massa skit om att jag spelar osportsligt och så där, säger Kevin Haglund till Barometern.

Det är inte bestämt när Haglund är tillgänglig för spel igen, men det står klart att han inte kan spela returmötet i cupen på onsdag. Han riktar nu också kritik mot hur hanteringen sköts när det kommer till spelare som riskerar avstängning. 

– Jag kan känna lite oro. De jobbar inte jättehårt den där gruppen som ska ha koll på det här. Det kan ta tre veckor innan man får ett besked, säger Kevin Haglund till Barometern.

Kalmarsund fick klara sig utan Haglund i söndagens möte mot Pixbo i SSL, en match man vann med 6-5. Det resultatet innebar att man befäste sin fjärdeplats i tabellen då man har fem poäng ner till femman Helsingborg. 

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: