IBK Dalen vann mot Täby FC
Montage
Matchrapport

Dalen svårslaget på hemmaplan – nu sju raka segrar hemma

ANNONS

Dalen har en riktigt fin segerrad på hemmaplan. Vinsten mot Täby FC på lördagen med 7-3 (3-2, 2-1, 2-0) innebär att laget har sju matcher i rad med seger hemma i Allsvenskan norra/östra dam.

– Härligt med seger! En match där vi inte gör vår bästa insats för säsongen. Vi har mycket boll matchen igenom och driver upp tempot och kommer till många avslut. Men där vi stundtals spelar stressigt med bollen och ger bort den lite för enkelt. En styrka vi visar även i denna match är att vi gör mål på flera olika sätt. Både inspel, skott utifrån och på retur framför deras kasse. Nu är det bara att se till att ladda om och se till att komma ordentligt laddade till matchen imorgon mot AIK, kommenterade Dalens tränare Caroline Stattin.

Dalen var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Dalen hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 4-2 innan Täby FC reducerade.

Därefter kontrollerade dock Dalen spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 5-3. Dalen fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-3. Målen i sista perioden gjordes av Julia Olsson och Hanna Kristoffersson.

Dalen har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Täby FC har två vinster, en oavgjord och två förluster.

För Täby FC gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Dalen leder serien.

Dalen tar sig an AIK i nästa match hemma söndag 22 januari 14.00. Täby FC möter samma dag 11.00 Dalen borta.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen

Den här artikeln handlar om: