IFK Arboga IBK förlorade mot Solfjäderstadens IBK

Äntligen seger för Solfjäderstaden mot Arboga

Det blev fyra förluster i rad för Solfjäderstaden i division 1 Mellersta herr. Men borta mot Arboga kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Vasahallen slutade 6-7 (1-1, 2-1, 3-4, 0-1) efter förlängning.

– En välförtjänt seger där vi visar en grym vilja och kämparglöd! Hela laget ska ha beröm men vill även lyfta Simon Svensson och Filip Engvall som stod för fina insatser, tyckte Solfjäderstadens tränare Fredrik Ählström, efter matchen.

Moltas Schölin blev matchhjälte med sitt avgörande 7-6-mål efter bara 45 sekunder i förlängningen.

Första perioden var jämn. Solfjäderstaden inledde bäst och tog ledningen genom Filip Engvall efter 10.03, men Arboga kvitterade genom Noah Karlsson efter 15.50. Arboga var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-2.

I tredje perioden var det Solfjäderstaden som var starkast. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 45 sekunder innan Solfjäderstaden avgjorde till 6-7. Stor matchhjälte blev Moltas Schölin.

Noterbart är att Solfjäderstadens Simon Svensson stod för ett mål och två assist. Dessutom att Arbogas Nicklas Elofsson stod för tre poäng, varav ett mål.

Arboga har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Solfjäderstaden har en vinst och fyra förluster.

Det här betyder att Arboga ligger kvar på elfte plats i tabellen, och Solfjäderstaden sist, på tolfte plats.

Arboga tar sig an Skälby i nästa match hemma tisdag 24 januari 19.30. Solfjäderstaden möter Åby borta lördag 28 januari 14.00.

Matchrapporter: Linköping klart för kval efter seger mot Solfjäderstaden Målfest för Åby hemma mot Arboga Solfjäderstaden vann borta mot Onyx Ledberg utklassade Arboga på bortaplan Nyköping utklassade Arboga på hemmaplan