Warberg IBF vann mot Hagfors

Warberg vann mot Hagfors hemma – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Warberg tog emot Hagfors i Allsvenskan västra/södra dam. Matchen avgjordes först i förlängningen där Warberg var starkast, och segerresultatet blev därmed 7-6 (3-4, 0-2, 3-0, 1-0). Matchhjälte blev My Hedberg, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– Vi inleder starkt och gör 2-0 tidigt. Hagfors tar sedan över matchen och leder välförtjänt efter två perioder, i tredje spelar vi upp oss. Starkt att vända ett 6-3-underläge till vinst i sudden, tyckte Warbergs lagledare Niklas Johansson, efter matchen.

Hagfors var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-4.

I andra perioden var Hagfors starkast och gick från 3-4 till 3-6 genom mål av Alva Danielsson och Alva Modén. Warberg hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 2.03 innan Warberg också avgjorde till 7-6. Stor matchhjälte blev My Hedberg, framspelad av Natalie Olsson.

Alice Stefansson gjorde två mål för Hagfors och spelade dessutom fram till två mål och Sofie Andersson stod för två mål och ett assist. Warbergs Amanda Johansson stod för tre poäng, varav två mål.

Warberg har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Hagfors har fem förluster. Det här var Warbergs tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hagfors fjärde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Warberg ligger kvar på åttonde och sista plats och Hagfors sist, på åttonde plats i tabellen.

Warberg tar sig an Skoghall i nästa match hemma söndag 15 januari 12.00. Hagfors möter samma dag 15.00 Lindås borta.

Matchrapporter: Lund Elit vann hemma mot Warberg Förlust för Warberg hemma mot IBK Lund Seger för Malmö FBC hemma mot Warberg 3-2 mot Bergs IK innebär första segern för Hagfors Lindome vann enkelt hemma mot Warberg